Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oedipus Mata Hari | Etiket revamped

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oedipus Mata Hari

21 februari 2017 om 13:38

Het Oedipus speciaalbier Mata Hari is vanaf nu in de winkels te vinden.

Het is een saison met gin kruiden en het draagt het meest spraakmakende label tot nu toe van Oedipus Brewing.

Oedipus Mata Hari uitgeschonken
Mata Hari
oude oedipus logo

Mata Hari is gemaakt in samenwerking met Gigantic Brewing. Het is een Saison met 7,5% alcohol en een IBU van 10.

Mata Hari etiket

Het artwork van Iwan Smit met wie ze voor deze editie samenwerkten werd geïnspireerd door Mata Hari, zowel de beruchte Nederlandse danseres-spion, als de Hindoestaanse zonnegodin. Mata Hari staat voor Oedipus voor de onafhankelijke, eigenzinnige vrouw, de godin die mag worden aanbeden.

Mata Hari Etiket door Iwan Smit
Smit creëerde een cartoon-achtig label waarop een majestueuze naakte vrouw wordt vereerd door olijke witte figuurtjes. Op het eerste gezicht niets mis mee dachten ze bij de brouwerij in Amsterdam Noord, totdat bleek dat een aantal van hun taproom medewerkers ongemakkelijke gevoelens hadden bij het serveren van het bier met dit label.

Het was Oedipus even ontschoten dat een artistieke uiting in deze context ook kan worden opgevat als seksistisch.

Lees ook

Tekstballonnen

Tekstballonnen plakken op Oedipus Mata Hari etiket Brouwerij Oedipus draagt graag op lichtvoetige, positieve wijze de grenzen van stereotypen uit, zie ook hun bier Mannenliefde.

Men ging de interne discussie die ontstond dus niet uit de weg. Oedipus is juist heel trots dat ze binnen het team kritische denkers hebben, die elkaar nieuwe inzichten kunnen verschaffen en samen een oplossing kunnen vinden.

Lees het volledige verhaal over bier en tieten - over actuele biermarketing, over openstaan voor anderen en elkaar scherp houden op de website van Oedipus.

Mata Hari, revamped en gesierd met rake tekstballonnen, is nu te vinden in winkels en cafés. En vergeet niet - het is de binnenkant die telt! 

Oedipus Mata Hari etiket inclusief tekstballonnen

Cookie instellingen