Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Olm bier past etiket aan

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Olm bier past etiket aan

21 maart 2010 om 16:04

Heineken heeft Olm bier gedreigd met een kort geding. Aanleiding hiervoor was het etiket van de Olm flesjes, die teveel op die van Heineken zouden lijken. Olm bier zal nu haar etiket aanpassen.

Olm bier past etiket aan
Olm logo
Olm logo

Lees ook

Olm bier ligt sinds begin dit jaar in de schappen van de supermarkten Deen en C1000. En na enkele maanden vond Heineken het tijd voor een kort geding. Voorafgaand aan het kort geding eiste Heineken dat Olm alle bierflesjes uit de supermarkt haalt. Wat de zaak extra pikant maakte, is dat de directeur van Olm vroeger werkte bij Heineken.

Directeur Marc Schneider van Olm bier zegt dat de bierfles van Olm niet lijkt op die van Heineken, ook al erkent hij wel dat de rode ster op het etiket duidelijk verwijst naar Heineken. Maar volgens hem zijn er talloze biermerken met een rode ster in het beeldmerk. De NOS heeft een klein onderzoekje gedaan en daaruit blijkt dat er inderdaad verwarring ontstaat bij consumenten. Directeur Schneider van OIm heeft ondertussen toegezegd om de etiketten aan te passen en Heineken heeft besloten om het kort geding in te trekken.

Cookie instellingen