Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Onderzoek naar katervrij bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Onderzoek naar katervrij bier

24 oktober 2016 om 12:05

Het Spaanse bier Er Boqueron is gebrouwen met zeewater en zou geen kater opleveren. Galileo doet onderzoek naar dit bier en gaat ook katerarm bier brouwen.

Amsterdams Helder bier
Jongebeer Brouwerij
Brouwerij De Prael

Er Boqueron bierHoe fijn zou het zijn, onbeperkt bier drinken en de volgende dag zo fris als een hoentje! Het Spaanse Er Boqueron bier zou geen kater opleveren, omdat het met zeewater is gebrouwen en beter vocht vast zou houden. 

Onderzoek naar anti-kater bier

Het programma Galileo test het bier en gaat na hun bevindingen aan de slag om zelf katerarm bier te brouwen in samenwerking met Brouwerij de Prael. Ook Jan de Vries van Brouwerij Jonge Beer wordt in het proces betrokken.

Uiteindelijk hebben ze het bier Amsterdams Helder gebrouwen in samenwerking met De Prael. Bier gebrouwen in Amsterdam en als het goed is voel je je de volgende ochtend nog helder.

Mocht je toch tegen een kater aanlopen? Bekijk dan eens deze anti-kater tips, wellicht kunnen ze je helpen.

Bekijk de serie in onderstaande Youtube filmpjes.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Herbert (gast) op 26-10-2016 om 19:19:07

Ik heb het hilarische item over katervrij bier zeer gewaardeerd! Graag een reactie op een andere vraag. Wat mij al lang interesseert is wat het droogste bier (niet noodzakelijk pils) is dat er op de markt is. Heel meer merken zijn veel te zoet door residuale suikers en behalve (naar mijn smaak) niet lekker ook dikmakend. Het ideale bier moet natuurlijk wel heel goed smaken en voldoende hoppig zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties