Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Open Nederlands Kampioenschap Amateurbierbrouwen 2014

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ONK Amateurbrouwen 2014

28 november 2013 om 15:40

Amateur bierbrouwersvereniging De Roerstok organiseert samen met Brand het Open Nederlands Kampioenschap amateurbierbrouwen 2014.  

brand imperator
Brand Imperator
Brand Imperator

De Roerstok en Brand slaan in 2014 de handen ineen en organiseren op 24 mei 2014 het Open Nederlands Kampioenschap amateurbierbrouwen (ONK) 2014. Het ONK is onderdeel van de week van het Nederlandse bier en wordt gehouden ter afsluiting van deze week bij de Brand bierbrouwerij in Wijlre.

Open Nederlands Kampioenschap amateurbierbrouwen

Het Nederlands Kampioenschap amateurbierbrouwen werd in 1984 voor de eerste keer georganiseerd. Veertien verenigingen van amateurbierbrouwers organiseren om en om dit kampioenschap. Dit jaar is het de beurt aan de Roerstok, ter ere van hun 30-jarig bestaan.  

Brand bierbouw wedstrijd

Wil je nog meer finales zien? Aansluitend wordt de finale van de Brand bierbouw wedstrijd gehouden. Deze wedstrijd werd vorig jaar nog gewonnen door Jacque Bertens. Zijn Blozende Blonde is inmiddels op de markt gebracht.

Kloonbier Brand Imperator

Er zijn vier hoofdklassen op het ONK, die de bieren verdelen in sterkte en kleur. Daarnaast is er ook een kloonklasse. Voor deze klasse is het de bedoeling om een commercieel bier na te brouwen.

De Roerstok heeft voor dit jaar als kloonbier Brand Imperator gekozen. Leuke keus, want Brand Imperator is het oudste speciaal bier van Nederland. De deadline voor het inleveren van de bieren staat op vrijdag 18 april 2014, dus amateur brouwers hebben nu nog genoeg tijd om dit bier zo goed mogelijk na te brouwen.

Ben jij ook een amateur brouwen en zie jij het wel zitten om aan dit kampioenschap mee te doen? Inschrijven kan vanaf 1 januari 2014.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Harrie (gast) op 29-11-2013 om 13:15:41

Brand Bierbrouwerij in Wijlre ;-)

Zie meer reacties

Zie minder reacties