Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Onthulling Grutte Pier 539 door Bonny Dijkstra

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Onthulling Grutte Pier 539 door Bonny Dijkstra

28 februari 2020 om 11:36

Grutte Pier geeft een beginnend kunstenaar ieder jaar een podium om zichzelf te presenteren. Voor Grutte Pier 539 heeft Bonny Dijkstra het etiket gemaakt en dat wordt morgen onthuld. 

Bonny Dijktstra maakt etiket voor Grutte Pier
Grutte Pier brouwerij logo
Grutte Pier header image

Onthulling Grutte Pier etiket

Aankomende zaterdag zal om 15:00 in Drankenspeciaalzaak Jelle het nieuwe bier van de Grutte Pier Brouwerij, 539, onthuld worden door de Friese kunstenaar Bonny Dijkstra. Na de onthulling kan het bier geproefd worden en is het bier beschikbaar voor verkoop.

Bonny Dijkstra

Grutte Pier Helden bier 539 Bonny Dijkstra (1970) is geboren in Leeuwarden en heeft vanaf zijn jeugd een fascinatie gehad voor kunst. Sinds 2010 is Bonny volledig gericht op het maken van moderne expressieve kunstwerken. De afgelopen jaren heeft Bonny diverse projecten vormgegeven / aangekleed en exposities gehad.

Lees ook

Zo is in Leeuwarden een groot kunstwerk zichtbaar onder de Vrouwenpoortsbrug, zijn de zeilen van het Leeuwarder Skûtsje voorzien van kleur en is een damwand beschilderd in opdracht van Rijkswaterstaat. Inspiratiebronnen zijn o.a. Picasso, de Kooning en Jean-Michel Basquiat. Zijn stijl valt te omschrijven als kleurrijk abstract waarbij hij zich laat inspireren door het constructivisme. Kleur brengen in het leven is zijn motto.

Helden bier 538, 539, 540 etc.

Ieder jaar krijgt een beginnend kunstenaar een podium om zichzelf te presenteren. Volledige vrijheid! Als Grutte Pier Brouwerij willen wij kunst en cultuur de wereld in helpen vechten. Via een etiket op een gelimiteerde oplage van ons bier. Het ontwerp van de kunstenaar wordt onderdeel van de smaakbeleving waardoor er een uniek bier ontstaat. Het eerste bier is gebrouwen in 2018, 538 jaar na de geboorte van Grutte Pier, en heette 538. Dit jaar is het dus 539.

Cookie instellingen