Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Opening Brouwerij St. Joris

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Opening Brouwerij St. Joris

08 juni 2016 om 11:43

Vandaag opent Brouwerij Sint Joris haar deuren.

De brouwerij en het bijbehorende proeflokaal zitten in de kelder van de Boterhal op de Grote Markt in Breda.

Brouwerij Sint Joris Tap
St Joris header
Sint Joris logo

De middeleeuwse kelder stamt uit 1483 en is in oude glorie hersteld.

Huisbieren

Brouwerij Sint Joris brouwinstallatie In brouwerij Sint Joris worden de huisbieren van de Boterhal gebrouwen en gelagerd. De eerste twee proefbrouwsels zijn witbier en bitterblond en zijn vanaf 8 juni verkrijgbaar in het café op de begane grond en in het proeflokaal in de kelder.

Uiteindelijk komen er vijf huisbieren op tap. Het brouwteam, bestaande uit Wesley Aarse en Jet van de Griendt, gaan over een aantal weken een tripel brouwen, het derde huisbier. Het daaropvolgende bier wordt een bockbier.

Lees ook

De totale capaciteit van de brouwinstallatie is 500 hectoliter per jaar.

Brouwerij en proeflokaal

Proeflokaal brouwerij Sint Joris De brouwerij en het proeflokaal zijn vanaf woensdag 8 juni op inloop te bezichtigen. De exacte openingstijden kunt u vinden op de website. Vanaf 26 juni worden er op zondagen brouwerijbezoeken georganiseerd waarbij u de huisbieren kunt proeven en er een uitleg wordt gegeven over de brouwerij, de middeleeuwse kelder, het brouwproces en brouwingrediënten.

In het proeflokaal zullen vanaf dinsdag 21 juni proeverijen, workshops, proefcompetities, etc georganiseerd worden. Deze brouwerijbezoeken en proeverijen kunnen online gereserveerd worden via de website.