Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oranjebier tijdens Koningsdag! | Gronings bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oranjebier tijdens Koningsdag!

11 oktober 2017 om 15:23

Elk jaar op 27 april bezoekt de Koninklijke familie een stad in Nederland om daar Koningsdag te vieren. Komend jaar wordt het gevierd in Groningen en Brouwerij Rockin' Ludina gaat er een Oranjebier voor brouwen!

Rockin' Ludina Brewery schip
Brouwerij Rockin'Ludina

Rockin' Ludina Brewery

Rockin’ Ludina Brewery is een jonge brouwerij uit de stad Groningen. De brouwerij is vernoemd naar het schip Ludina, welke bij de Ebbingebrug in Groningen ligt. Aan boord van dit schip werden de eerste bieren op kleine schaal gebrouwen, nu is de brouwerij naar een grotere locatie verhuisd. Omdat de Koning en Koningin in 2018 op Koningsdag naar Groningen komen, gaat deze brouwerij een Oranjebier brouwen!

Oranjebier

Het bier is het beste te vergelijken met een blond bier. Door toevoegingen van onder andere sinaasappelschillen en de hopsoort Mandarina Bavaria heeft dit bier een zoetige smaak met een klein bittertje. Doordat het bier een alcoholpercentage heeft van 5%, is het een niet te zwaar biertje dat makkelijk door te drinken is. Door de toevoeging van speciale moutsoorten krijgt het bier een oranje kleur. 

Oranjebier van Rockin

Lees ook

Win een sixpack Oranjebier!

Momenteel is er een Facebook actie gaande waarbij mensen een naam kunnen verzinnen voor het Oranjebier. Degene die met de meest originele naam komt, wint een sixpack van dit bier! De winnaar zal op 1 december bekend gemaakt worden. 

Het bier is uitsluitend te verkrijgen bij horeca en retail vanaf Koningsdag en zal verpakt worden in dozen van 24 flesjes en 20 liter fusten. Bedrijven kunnen zich vanaf heden inschrijven voor dit bier via de mail.

Binnenkort wordt het eerste Oranjebier gebrouwen, dus hou de Facebookpagina in de gaten!