Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

PALM Belgian Craft Brewers wordt de nieuwe naam voor PALM Breweries

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

PALM Belgian Craft Brewers wordt de nieuwe naam voor PALM Breweries

28 augustus 2014 om 09:34

De Palm brouwerij uit België heeft een nieuwe naam: PALM Belgian Craft Brewers.

Naast de naam is ook het logo van PALM veranderd.

PALM Belgian Craft Brewers
Oude PALM Breweries logo
Palm bier logo

De Belgische brouwerij Palm maakt bekend dat ze voortaan als PALM Belgian Craft Brewers (afgekort PALM nv-sa) door het leven gaat. PALM Beglian Craft Brewers is bekend van o.a. Palm bier.

PALM Breweries dekte lading niet meer

Jan Toye, Gedelegeerd Bestuurder: “De naam PALM Breweries dekt niet de volledige lading meer. Als familiale brouwers willen wij, vanuit onze 4 historische brouwerijsites die gespecialiseerd zijn in één van de vier traditionele gistingswijzen, authentieke bieren met een unieke smaakbeleving brouwen en inspelen op de nieuwe trend van de consument om de innovatieve passie van ‘craft’brouwers te ontdekken en te beleven.

Ons vakmanschap en de relatie brouwer-consument kwam in de naamgeving te weinig naar voor. Met ‘PALM Belgian Craft Brewers’ worden die elementen waar we voor staan nu extra benadrukt. ”

Nieuwe logo PALM

Het logo refereert voorts naar de lange traditie en het specialisme van de familiale brouwerij. Haar geschiedenis gaat trouwens terug tot 1686 toen volgens de haardstedentelling Theodoor Cornet, herbergier, brouwer en stoker in de afspanning ‘De Hoorn’ te Steenhuffel was.

Jan Vandenwyngaerden, CEO: “Vanuit de traditie willen we verder innoveren in het Premium en Prestige biersegment; het her-installeren van de Brouwerij De Hoorn en de lancering van nieuwe bieren, zoals Cornet en Arthur's  Legacy zijn daar het bewijs van”.

Dorpsbrouwerij De Hoorn

PALM her-installeert de dorpsbrouwerij De Hoorn: innoveren vanuit traditie met ruimte voor creativiteit maakt deel uit van het strategisch plan.

Lees ook

“Respect voor het authentiek brouwers-vak staat hoog in het vaandel bij PALM Belgian Craft Brewers en het is één van onze fundamentele bedrijfswaarden. De uitdaging is steeds om aan de vraag van onze consument naar nieuwe belevingen, een authentiek brouwers-antwoord, trouw aan onze waarden, te kunnen geven.

Het her-installeren van de kleinschalige dorpsbrouwerij De Hoorn zal de brouwers toelaten om brouwsels van 10 hl (1.000 liter) te brouwen; ter vergelijking: de capaciteit van de brouwzaal van Brouwerij PALM bedraagt 400 hl per brouwsel. Deze kleinere, meer ambachtelijke, brouwsels zullen het brouwersteam in staat stellen om hun creativiteit nog meer uit te leven en vlotter ‘gelimiteerde Prestige edities’ te ontwikkelen.” zegt Productiedirecteur, Andrew Lestiboudois.

Cornet bier

Cornet bier De brouwerij lanceert Cornet een Blond Oaked Belgian. Cornet bier is genoemd naar Theodoor Cornet die volgens de haardstedentelling van 1686 herbergier, brouwer en stoker van de Afspanning De Hoorn te Steenhuffel was. Hij was tevens rentmeester van de graaf van Maldeghem-Steenhuffele, heer van Diepensteyn. Theodoor brouwde op vraag van de graaf een bewaarbier. Dit exclusieve bier bewaarde hij op eiken vaatjes in de kelders van Kasteel Diepensteyn. Dit inspireerde de brouwers en de hout-meester.

Na grondige research en kennisopbouw in het gebruik van eik in bier kwam Cornet, een zwaar (8,5° Alc), vrij droog, blond bier tot stand met een zeer subtiele, eigenzinnige en geraffineerde houtsmaak met vanille toets en een ‘velouté’ mondgevoel dat een op eik gerijpte wijn evenaart. Dit unieke bier wordt geserveerd in een hoog kelk-glas dat trouwens in de voet het strijdmasker van de graaf draagt.

4 Authentieke gistingswijzen

PALM Belgian Craft Brewers is de enige brouwerij die de 4 authentieke gistingswijzen - lage, hoge, spontane en gemengde gisting - vanuit haar verschillende historische brouwerijen toepast. Vanuit de passie om verder te innoveren werden 4 ingrediëntenmeesters aangesteld; deze specialiseren zich in het gebruik van kruiden, hop, fruit en hout in bier, ze bouwen verder hun historische en wetenschappelijke kennis en inzichten uit en passen deze toe in de verdere productontwikkeling van de brouwerijen.

Verder investeren in Premium en Prestige merken

Jan Vandenwyngaerden, CEO: “ Het is voor PALM Belgian Craft Brewers een strategische keuze om in het Premium en Prestige biersegment te investeren. Dit vergt inspanningen in infrastructuur, de verdere uitbouw van de innovatie cel, de ondersteuning van de ingrediëntenmeesters, maar vooral ook een gerichte marktbenadering en ondersteuning in de Benelux én in de exportlanden. Vanuit onze expertise is ons objectief om voor de consument bieren te ontwikkelen die onderscheidend, aantrekkelijk en uniek zijn in hun soort. Nadat wij dit jaar Rodenbach Rosso lanceerden, zijn we nu klaar voor de introductie van Cornet en voorzien wij nog voor het einde van dit jaar vanuit dorpsbrouwerij De Hoorn de eerste Arthurs's Legacy kunnen voorstellen.”

Arthur's Legacy

Arthur's Legacy refereert naar Arthur Van Roy, de grootoom van de huidige familiale brouwer Jan Toye. Arthur was visionair, hij was het die halsstarrig bleef geloven in het succes van hoge gisting bieren, hij kreeg gelijk. Vanuit zijn gedachtengoed gaan de ingrediënten- en brouwmeesters aan de slag om jaarlijks een aantal gelimiteerde brouwsels op punt te stellen. Hun creativiteit, passie en ondernemerschap zullen leiden tot nieuwe, uitzonderlijke en vooral unieke bieren, gebaseerd op telkens één welbepaald vakgebied: hop, fruit, kruiden of hout. Deze ‘limited edition’ wordt telkens exclusief in kleine oplages aan de markt aangeboden.

Cookie instellingen