Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Palm hoppluk op zondag 26 augustus | Hop oogsten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Palm hoppluk op zondag 26 augustus

22 juni 2018 om 14:58

De eigen geteelde hop voor Palm wordt eind augustus geoogst. Samen hop plukken, samen bier en gerechten proeven, samen genieten, want je kunt deelnemen aan deze dag. 

Hopveld van Palm
Dehoorn
Palm inschenken

Samen hop plukken

Op zondag 26 augustus plukt Brouwerij Palm in Steenhuffel haar eigen geteelde hop. Samen met bierliefhebbers doet men dit al voor de zesde keer. Hop is één van de basis ingrediënten van bier, het zorgt voor smaak, aroma en karakter. Palm startte haar eigen hopteelt in 2011. Mee plukken is mee genieten van het bier, van het vakmanschap van de hop- en brouwmeester.

Het wordt echt een hopfeest want alle plukkers worden verwend met hapjes en drankjes! Later op het jaar worden de hopplukkers uitgenodigd om getuige te zijn van het brouwen van Palm en nadien om het resultaat - het afgewerkte bier - te komen proeven. Inschrijven om zelf deel te nemen aan de hoppluk kan via www.hoppluk.be

Foodpairing: Foodtruckfestival met sterrenallure!

Ook voor deze editie wordt de pluk gecombineerd met een foodtruckfestival. Aan het hopveld worden vanuit een tiental vintage foodtrucks heerlijke streetfood gerechten geserveerd. De chefs werken met kwalitatieve, lokale en seizoensgebonden producten. In combinatie met de Palm-bieren wordt dit een hoogmis voor levensgenieters.

Sterrenchef Viki Geunes (** ’t Zilte, Antwerpen) komt langs om de creaties te proeven! Kijken, proeven, brouwerij bezoeken en fietsen Niet-plukkers zijn ook welkom! De hoppluk is trouwens ook een attractie voor diegenen die niet actief aan de pluk deelnemen.

Naast de brouwzaal van Palm zal ook Brouwerij de Hoorn, bekend van de bieren Cornet en Arthur's Legacy, de deuren openen! De bezoekers worden tevens uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen in Stoeterij Diepensteyn, de thuishaven van de alom gekende Palm-paarden.

Liefhebbers kunnen hun bezoek combineren met fietsen via 4 ‘Knooppunter’ fietsroutes: ‘De knooppunter Palm Route’ van 53,5 km of 36,4 km en ‘De Knooppunter Cornet Route’ van 53,8 km of 26,3 km. Alle routes starten vanuit het bezoekerscentrum ‘d’ Oude Bottelarij te Steenhuffel. Deze fietsroutes kunnen vooraf worden gedownload via: www.knooppunter.com.

Palm hoppluk tapwagen en hopstruik

Lees ook

€25.000 gaat naar jeugdverenigingen!

Omstreeks 17u ontvangen de laureaten van het Fonds Ereburger Alfred van Roy de toegewezen fondsen voor 2017. Brouwerij Palm richtte het Fonds Ereburger Alfred van Roy op ter ere en ter nagedachtenis van Alfred Van Roy (°1913 - +2009).

Palm NV en Diepensteyn NV voorzien samen een bedrag van € 25.000. Het Fonds heeft tot doel de jeugdwerking in Londerzeel te ondersteunen. Verenigingen met een jeugdwerking of wijkwerkingen die focussen op jeugd kunnen aanmerking komen voor gelden uit het Fonds.

Brouwer Alfred Van Roy werd op 23 september 2008 tot ereburger van de gemeente Londerzeel benoemd, hij heeft brouwerij Palm ontwikkeld tot één van de vermaardste brouwerijen van België. Dit fonds geeft aan dat de brouwerij enorm veel belang hecht aan de lokale verankering en ondersteuning van het verenigingsleven.

Kampioenschap Highland Games

Ook dit jaar wordt de Hoppluk met Highland Games gecombineerd. Volgens de overlevering werden vanaf de 11e eeuw in Schotland de eerste Highland Games gehouden. Krachtpatsers strijden om de Belgische titel in allerlei proeven zoals paal- en schoofwerpen, hamerslingeren en touwtrekken.

Eigen geteelde hop voor Palm

In oktober 2011 Brouwerij Palm haar eigen hoptuin 800 hopplanten heeft aangeplant. Het hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de Hallertau Mittelfrüh variëteit, deze planten brengen een 3.000-tal hopranken voort. In 2012, werd de eerste oogst binnengehaald. Dit jaar wordt de hop voor de vijfde keer met zo’n 600 consumenten geplukt!

Palm Hoppluk 2018