Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Poging wereldrecord blind bier proeven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Poging wereldrecord blind bier proeven

09 augustus 2010 om 10:35

De stichting Biergilde BNB organiseert in samenwerking met Cafe de Hertog Jan Proeverij een blindbierproeverij. Dit zal niet zomaar een blindbierproeverij worden, want er wordt geprobeerd om in het Guinness World Records Boek te komen. Hiervoor moeten meer dan 250 proevers meedoen!

Cafe de Hertog Jan

De recordpoging blind bier proeven zal op 24 oktober 2010 vanaf 13:00 plaatsvinden in Café de Hertog Jan Proeverij in Arcen. De organisatie wil met deze blindbierproeverij de biercultuur van Nederland onder de aandacht brengen en bierdrinkers bewust(er) maken van de diversiteit aan smaken en biertypen die er in Nederland zijn. Het gaat erom dat, conform de gestelde regels van de organisatie van Guinness World Records, er zoveel mogelijk proevers aan een blindbierproeverij deelnemen.

De deelnemers krijgen vier bieren te proeven, waarvan ze het merk en het type niet weten. De deelnemer krijgt 10 centiliter bier per te proeven biertype. Het is geen verplichting of doel deze hoeveelheid volledig te nuttigen, daar is de deelnemer helemaal vrij in. Op een formulier moet de deelnemer aangeven om welk merk en type bier het gaat. Daarbij gaat het niet om de beste proever, maar vooral om de registratie van hoeveel mensen er deelgenomen hebben aan de hele proeverij in het kader van het vestigen van het record van meeste deelnemers aan een blindbierproeverij.

Lees ook

 

De proeverij wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Biergilde ter Bevordering van de Nederlandse biercultuur. Vanaf eind augustus kun je je aanmelden via de website www.hertogjanproeverij.nl. Hou die site en GoedkoopBier.nl dus in de gaten voor meer nieuws omtrent deze record poging!