Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Pomphouders vechten alcoholverbod aan bij Europees Hof

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Pomphouders vechten alcoholverbod aan bij Europees Hof

19 januari 2015 om 14:52

Pompstationhouders gaan het verbod op alcoholverkoop bij benzinestations verder aanvechten bij de Europese rechter. Dit als reactie op de laatste beslissing van de Raad Van State in oktober 2014.

Pomphouders vechten alcoholverbod aan bij Europees Hof

Ewout Klok, eigenaar van een benzinestation in Hoogeveen heeft afgelopen vrijdag bekend gemaakt dat hij de beslissing van de Raad van State, om bierverkoop bij tankstations te verbieden, gaat aanvechten bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg.

Lees ook

Klok is al jaren bezig om een einde te maken aan het drankverbod bij tankstations, dat sinds 1 november 2000 geldt. In 2012 kreeg hij een boete van 900 euro voor de verkoop van bier en wijn. Hij vocht de sanctie aan bij de rechtbank in Assen, maar die stelde Klok vorig jaar in het ongelijk. Daarna stapte de pompstationhouder naar de Raad van State, die ook weer in zijn nadeel besloot.

Wel bier in wegrestaurants

Klok dient het bezwaar bij het Europees Hof in namens de BETA de belangenorganisatie van pomphouders), waarvan hij tot 2012 voorzitter was. De 1100 aangesloten pomphouders vinden het onterecht dat tankstations geen alcohol mogen verkopen en wegrestaurants, supermarkten langs de weg en pompstations over de grens wel. In België wordt zelf dik verdiend aan de verkoop van bier bij tankstations, bier vormt ruim dertig procent van de totale drankverkoop bij snelweg-stations.

Cookie instellingen