Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierverkoop belangrijk voor omzet tankstations

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierverkoop belangrijk voor omzet tankstations

03 oktober 2014 om 15:19

Tankstations uit België verdienen flink veel aan verkoop van bier. Bier vormt 30% van de totale drankverkoop bij tankstations langs snelwegen.

In Nederland is bierverkoop bij pompstations helaas verboden.

Bierverkoop belangrijk voor omzet tankstations

Verkoop van bier verboden in Nederland

Sinds 2000 is het verkopen van bier bij tankstations verboden in Nederland. Hierdoor maken tankstations minder omzet. Ewout Klok, pomphouder uit Drenthe voert momenteel een rechtszaak om weer alcohol te mogen verkopen. De zitting vond plaats in mei van dit jaar bij de Raad van State. Een uitspraak wordt begin november verwacht.

Verbod op verkoop van bier in België?

Volt, een Belgische TV-programma vond de cijfers van groothandelaars die leveren aan tankstations aanleiding voor een discussie over een eventueel verbod van bierverkoop langs snelwegen.

Lees ook

In België is er al eerder met het voorstel gekomen om het verkoop van bier te verbieden bij tankstations langs snelwegen. Maar even als snel als het voorstel op tafel kwam, werd het er ook weer van geveegd. Pomphouders in België verdienen namelijk flink aan de drankverkoop.

Bier vormt namelijk ruim dertig procent van de totale drankverkoop bij snelweg-stations. Op de tweede plek staan frisdranken, met 25 procent marktaandeel. Energiedranken vervolmaken de top drie, met 20 procent. Jupiler is het best verkochte merk, gevolgd door Red Bull en Coca-Cola. De gegevens zijn afkomstig uit een document van een groothandel die dranken levert aan snelweg-vestigingen.

Beslissing in Nederland ligt bij Raad van State

Pomphouders in Nederland wachten met smart op de beslissing van de Raad van State om alocholverkoop weer mogelijk te maken. De hoge omzet van drank in België is een rede te meer om te hopen dat de verkoop van alcohol in de Nederlandse tankstations weer mogelijk te maken.

Cookie instellingen