Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Radar: alcoholvrije Radler test | alcoholvrije radlers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Radar: alcoholvrije Radler test

18 juli 2017 om 13:45

Het consumentenprogramma Radar heeft alcoholvrije Radlers getest. Amstel Radler 0,0% Appel-Limoen kwam volgens het testpanel het beste uit de test gevolgd door Palauner Weissbier Zitrone Alkoholfrei. 

Alcoholvrije Radler Test van Radar
Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Groene Thee
Heineken Brouwerij

Radler

Radler is een drank die voor de helft uit bier en voor de helft uit (citroen)limonade bestaat. Geen fruitbier, want dat is bier waarbij fruit wordt meegebrouwen. Radler is in Duitsland ontstaan. Het is aanvankelijk onder fietsers (Fahrradler) populair geworden omdat het drankje lekker fris is en een laag alcoholpercentage heeft: gemiddeld rond de 2 procent alcohol. Radler kan gemaakt zijn met zowel witbier als pils.

Traditioneel is de verhouding tussen bier en vruchtensap of limonade 50-50, maar er zijn ook Radlers met 60 procent bier. Radler is zoeter en fruitiger dan gewoon bier, maar bij een goede Radler proef je het bier nog wel.

Amstel en Grolsch alcoholvrije Radlers

Alcoholvrije Radlers

Naast Radlers met alcohol worden ook de alcoholvrije, 0,0 procent versies steeds populairder. Het panel van RADAR keurde negen van deze alcoholvrije varianten. De geproefde aclholvrije Radlers komen allemaal uit de supermarkt (verkrijgbaar in september 2016).

De top 3 bestaat uit: 

1.) Amstel Radler 0.0% appel-limoen met het cijfer: 8+ 
Commentaren van het panel: 

'Fris, fruitig zomerdrankje!' / 'Niet te zoet, verrassend, vooral door de limoen' /  'Vrouwendrankje. Maar wel lekker en verfrissend' /  'Geen bier, maar gewoon lekker. Ik zou het zo kopen.'

2.) Paulaner Weissbier Zitrone Alkoholfrei met het cijfer: 8
Commentaren van het panel: 

'Dit is lekker, je proeft zowel goed witbier als een zachte citroensmaak. Voor mij de beste!' / 'Prima evenwicht tussen citroen en bier. Heerlijk!' / 'Helemaal goed!' / 'Te veel biersmaak.'

3.) Grolsch Radler citroen 0.0% met het cijfer: 7
Commentaren van het panel:

Lees ook

'Mmm, frisse citroen, niet te zoet, heerlijk op een terrasje in de zon.' /  'Een echte zomerse dorstlesser.' / 'Goede citroensmaak, niet te zoet, dit koop ik veel liever dan bitter lemon.'

Complete top 9

Merk Cijfer
Amstel Radler 0,0% Appel-Limoen 8+
Paulaner Weissbier Zitrone Alkoholfrei 8
Grolsch Radler Citroen 0,0% 7
Amstel Radler 0,0% Limoen-Munt 7
Grolsch Radler 0,0% Groene Thee 6+
Amstel Radler 0,0% Grapefruit 6
Wieckse Radler Rood Fruit 0,0% 5
Bavaria 0,0% Radler Citroen 4
Amstel Radler 0,0% Guarana-Limoen 3

Deze test is voor het eerst in de nazomer van 2016 in RADAR+ gepubliceerd. De winnaar uit de test is verrassenderwijze inmiddels uit productie genomen: 'in verband met de vraag' geeft Amstel aan. Dit betekent dat Paulaner, Grolsch en Amstel de drie beste alcoholvrije Radlers hebben die op het moment van schrijven verkrijgbaar zijn. 

Top 3 alcoholvrije radlers die nog verkrijgbaar zijn

Ook Grolsch 0,0% Radler Groene Thee wordt niet meer geproduceerd. Hier zijn wel twee alcoholvrije Radlers met groene thee én fruit (perzik of citroen) voor teruggekomen. 

Radar Conclusie

Veel Radlers zijn een prima alternatief als je geen zin hebt in bier of een mier­zoete frisdrank, maar wel in een frisse mix van de twee of in een 0,0 procent biertje. Ze zijn pittiger, frisser, minder zoet.

De 'traditionele' Radlers met citroen of limoen scoren het beste, op die van Bavaria na: die heeft een bijsmaak die niet werd gewaardeerd. Radlers met een alternatief smaakje zijn meestal geen verbetering. Kijk voor de complete test op de website van Radar