Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ruim 120 nieuwe Nederlandse bierambassadeurs

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ruim 120 nieuwe Nederlandse bierambassadeurs

15 februari 2016 om 09:47

Nederland telt weer ruim 120 nieuwe gediplomeerde bierambassadeurs. 

In de afgelopen jaren hebben in totaal 450 mensen het fel begeerde papiertje van de  Stichting Bieropleidingen Nederland behaald. 

StiBON logo

Nederland telt weer ruim 120 nieuwe gediplomeerde bierambassadeurs. “De toegenomen aandacht voor verschillende biersoorten leidt tot een honger naar kennis”, aldus Marco Lauret, voorzitter van de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON).

In de afgelopen jaren hebben in totaal 450 mensen het fel begeerde papiertje van de  Stichting Bieropleidingen Nederland behaald. In de afgelopen jaren heeft StiBON zich ontwikkeld tot de meest gerespecteerde bieropleiding in Nederland met deelnemers uit horeca, grote en kleine brouwerijen, retail en bierliefhebbers.

Bieropleidingen

Dit voorjaar zijn opleidingen gestart in Breda, Amsterdam, Zwolle en Haarlem. We kondigden eerder al aan dat op 16 februari voor het eerst een opleiding van start gaat in Eindhoven. Naast Breda is dit nu de tweede opleidingsmogelijkheid in Noord-Brabant. Later dit jaar volgt nog een opleidingsmogelijkheid in Gulpen.

Bier Proeven StiBON De opleiding op niveau 1 leidt geïnteresseerden in zes avonden op tot ‘bierambassadeur’. Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biersoorten te proeven en te beschrijven. Vanzelfsprekend komt de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod.

Lees ook

In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier- en spijscombinaties.

De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben. StiBON voorziet in een algemeen lesprogramma, onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers. Aanmelden voor de opleiding kan via de website www.stibon.nl.

StiBON

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) is opgericht in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd. Inmiddels is StiBON uitgegroeid tot de toonaangevende bieropleider van Nederland.

Cookie instellingen