Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

SABMiller richt pijlen op Chinese biermarkt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

SABMiller richt pijlen op Chinese biermarkt

08 februari 2013 om 11:29

Bierbrouwer SABMiller heeft 628 miljoen euro neergeteld voor zeven brouwerijen en de verkoopactiviteiten van Kingway Brewery. Hiermee heeft de op een na grootste brouwerij ter wereld haar positie op de Chinese biermarkt nog verder versterkt.

SABMiller

SABMiller is flink bezig nog groter te worden. De op een na grootste bierbrouwer heeft haar pijlen gericht op de Chinese biermarkt.

Lees ook

Samenwerkingsverband

Kingway Brewery was al een tijdje niet meer winstgevend. Daarom had de organisatie vorig jaar januari haar bezittingen in de verkoop gezet. Via een samenwerkingsverband dat SABMiller heeft met China Resources, is het nu gelukt om de aankoop te doen. Samen produceren zij nu al het biermerk Snow, het populairste bier van China.

Andere uitbreidingen

Door deze overname krijgen SABMiller en China Resources 14,5 miljoen hectoliter per jaar aan extra capaciteit. Het samenwerkingsverband tussen de twee brouwerijen bezit 80 brouwerijen in China. China is overigens de grootste biermarkt ter wereld.

Het is niet ongebruikelijk om in de Chinese markt uit te breiden. Ook andere grote brouwerijen zoals AB Inbev en Heineken breiden uit in deze opkomende markten om de stagnerende verkopen op de al meer verzadigde markten te compenseren. Heineken heeft Aziatische brouwer Asia Pacific Breweries overgenomen voor vijf miljard euro. Zij produceren onder andere het bekende Aziatische biermerk Tiger. AB Inbev is bezig om het Mexicaanse Grupo Modelo in te lijven.

Cookie instellingen