Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

SABMiller verkoopt steeds minder bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

SABMiller verkoopt steeds minder bier

16 oktober 2014 om 10:12

SABMiller verkoopt steeds minder bier. De omzet van de brouwer steeg echter wel met 5 procent doordat de bierbrouwer zijn prijzen verhoogde.

SABMiller verkoopt steeds minder bier

Bierverkoop in Azië en Europa afgenomen

SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, heeft in het tweede kwartaal minder bier verkocht dan een jaar eerder. Vooral in Azië was de verkoop van bier minder, het daalde in het tweede kwartaal met 3 procent. Ook in Europa nam het volume af met 2 procent. Dit bleek uit de halfjaarcijfers. Het is een tegenvaller na het eerste halfjaar, waarin SABMiller juist meer bier verkocht.

Lees ook

Meer omzet door hogere bierprijs

Ondanks de afnemende bierverkoop in Azië en Europa, heeft SABMiller in het eerste halfjaar vijf procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten namen vooral toe doordat de bierbrouwer zijn prijzen verhoogde.

Dreigende overname door Ab InBev

SABMiller wordt nu genoemd als mogelijke overnameprooi voor AB InBev, het grootste brouwerijconcern ter wereld. SABMiller doet wat er mogelijk is om uit de klauwen van deze megabrouwer te blijven. Zo hebben ze een poging gedaan om Heineken over te nemen, dit is echter jammerlijk mislukt.

Cookie instellingen