Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Scheldebrouwerij brengt bierkaas uit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Scheldebrouwerij brengt bierkaas uit

31 augustus 2021 om 14:54

Speciaal voor de fans komt Scheldebrouwerij met een kaasprimeur: 'Extra Belegen Griet'. Deze boerenkaas met pit is gemaakt met het Dulle Griet bier van de brouwerij.

Dulle griet bierkaas van de schelde brouwerij
Dulle Griet flesje en bierkaas ervoor
Dulle Griet bier

Dulle Griet kaas

Dulle Griet Kaas met Lamme Goedzak bier De Belgische craft brewers van de Scheldebrouwerij hebben deze zalige bierkaas laten maken voor de ware Bourgondiër, met hun eigen Dulle Griet als smaakmaker. De ronde, moutige en kruidige smaak van deze dubbel (6.5%) heeft ruim negen maanden de tijd genomen om volledig samen te vloeien met de romige boerderijzuivel tot een overheerlijke boerenkaas met pit.

Deze delicatesse van zeer bepekte oplage is op ambachtelijke wijze en vol overgave gemaakt door kaasspecialist Casper van de Wetering (Hoefhuys Boerenkazen). De kaas is romig, vol van smaak, rijk van geur en combineert zalig met al hun speciaalbieren, met name de goedlachse Lamme Goedzak (7%) en uiteraard Dulle Griet zelf, de vurige vlam in hun brede bierfamilie.

Lees ook

Scheldebrouwerij Bierkaas Box

De kaas staat al bij enkele Vlaamse gelegenheden tijdelijk op de kaart, maar de brouwers stellen deze unieke kaas vooral beschikbaar voor de particuliere fans. Speciaal voor hen werd de Bierkaas Box samengesteld met daarin maar liefst 500 gram Extra Belegen Griet en een selectie zalige Scheldebieren om de kaas te begeleiden. De XL variant heeft eveneens een pondje Griet, maar tweemaal zoveel bier en ook nog eens 2 proefglaasjes. De Boxen worden aangeboden in de online hopshop van Scheldebrouwerij. Laat 't smaken!

 Dit is een rauwmelkse boerenkaas en deze is niet geschikt voor consumptie tijdens zwangerschappen.

Bierkaas van Scheldebrouwerij