Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dulle Griet bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dulle Griet

Dulle Griet is een Dunkel weizen met 6,5% alcohol. Dulle Griet wordt gebrouwen door De Scheldebrouwerij BV in Meer.

dg
Dulle Griet fles van 0,75 liter

Eigenschappen

Dulle Griet is een donker bruinrood bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,5%. Het wordt gebrouwen sinds 1999.

Aanbiedingen en prijzen van Dulle Griet

Actueel zijn er geen Dulle Griet aanbiedingen . De prijs van een liter Dulle Griet is ongeveer .

Smaak & Omschrijving

zoetig van drop met een bitterig tintje nadien

Dulle Griet is een donker bruinrood bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,5%. Het wordt gebrouwen sinds 1999. Oorspronkelijk had het een alcoholpercentage van 8,5%. Rond de periode van de verhuis naar België werd het etiket vernieuwd en het alcoholpercentage verminderd naar 6,5%.

De naam verwijst naar de Dulle Griet, een bombarde (kanon) van Gent uit de 15e eeuw. Op het etiket van het bier staat een groot kanon dat gedragen wordt door twee wildemannen. Deze zijn typisch voor de Scheldebrouwerij. Zij verwijzen naar Bergen op Zoom, de Nederlandse gemeente die twee wildemannen in het wapenschild draagt en waar de oprichters van de brouwerij banden mee hadden. Op het kanon zit een “dulle griet”. Aanvankelijk was de brouwerij gevestigd in Nederland en werd Dulle Griet daar ook gebrouwen. In 2007 vestigde de Scheldebrouwerij zich in België en wordt het bier daar gebrouwen en gepromoot als "Belgisch bier" om de export te bevorderen.

Reviews

Nog geen reviews voor Dulle Griet. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Meer merken van Zeezuiper

 • Lamme Goedzak - Blond - 7%

  zachte, volle smaak met zoete, karamelachtige, fijnbitterige componenten.

 • Strandgaper - Blond - 6,2%

  Vol van smaak met een frisse, zachtbittere afdronk. Strandgaper is een bier dat goed past bij een vis of mosselgerecht. 

 • Toeback - Quadrupel - 9,5%

  'n Toeback heeft een zonnig oranje gouden kleur met een stevige witte schuimkraag. In eerste instantie een lichte zoetheid. Wat volgt is een florale kruidige geur met een vleugje honing. De smaak van 'n Toeback is over het algemeen romig met hop bitters voor het karakter. De droge en gist notities vervagen en de zoete fruitige noten blijven.

 • Witheer - Wit - 5%

  Witheer is een goudkleurig bier met een schuimkraag die als opgeklopte melk oogt. In de geur herken je citrus en een kruidige toon van koriander. Het koolzuur is mooi in balans en geeft een frisse smaak. De nasmaak is vrij kort maar lekker fris.

 • Zeezuiper - Tripel - 8%

  Dit goudkleurige bier sprankelt in je glas en de schuimkraag is redelijk los. In de geur zijn aroma's van oranjebloesem en een lichte fruitigheid te bespeuren. Naast de fris bittere en hoppige smaak vind je ook sinaasappel en koriander terug. Een tikje spicy is hij ook wel. De afdronk is redelijk vol met vele smaken die lang bij blijven. Verder is het lang en fris.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties