Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Scheldebrouwerij brouwt beste Golden Ale ter wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Scheldebrouwerij brouwt beste Golden Ale ter wereld

30 augustus 2022 om 12:49

Scheldebrouwerij heeft tijdens de World Beer Awards een mooie prestatie geboekt met hun bier Strandgaper. Het bier is verkozen tot 'World's Best Golden Ale'.

Strandgaper beste golden ale tijdens World beer awards
Scheldebrouwerij logo
Strandgaper bier van de Scheldebrouwerij

Beste Golden Ale ter wereld

World Beer Awards 2022: Style Winner badge

Scheldebrouwerij tilt haar frisblonde  Strandgaper naar het hoogste goud en behaalt op de World Beer Awards (VK) de eretitel Style Winner. Strandgaper mag zich daarmee een jaar lang 's werelds beste Golden Ale noemen.

De palmares van deze neo klassieker groeit gestaag, want dit is niet het eerste eremetaal voor Strandgaper. In 2019 werd hij al Country Winner bij de World Beer Awards en behaalde een gouden medaille bij de Brussels Beer Challenge. Het jaar daarna pakte hij wederom het goud in het Verenigd Koninkrijk. Kortom, het in begin 2019 aangescherpte recept heeft zich in de afgelopen jaren aanzienlijk bewezen.

Lees ook

Scheldebrouwerij scoort

Het was een productieve editie want ook hun Zeezuiper (tripel) en Witheer (witbier) wonnen beide Belgisch brons in hun eigen categorieën. En om het feest compleet te maken viel ook de dit jaar geïntroduceerde, nieuwe uitstraling van Scheldebrouwerij goed in de smaak. De visuele rebranding werd bekroond met een zilveren medaille (Be) in de categorie Bottle Range bij de aansluitende Design Awards. Daarmee viel de totale lijn van Scheldebrouwerij in de prijzen.

Strandgaper bier

Strandgaper bier van de Scheldebrouwerij Strandgaper (6.2%) is een sprankelend en fruitig goudblond bier met een frisse, licht bittere smaak. Het bier is vernoemd naar een oeroude bewoner van het Scheldegebied met witgele schelp. Zijn bierige naamgenoot past dan ook uitstekend bij visgerechten en bewijst dat toegankelijk bier heel zinderend kan zijn. Bier in balans is de beloning voor toewijding en de overtuiging waar de brouwers al ruim 25 jaar voor staan. Het resultaat is een robuuste line-up van bieren met een sterk en uniek karakter.

Bezoek de website van de World Beer Awards voor alle uitslagen en de website van de Scheldebrouwerij voor meer informatie over de bieren en de brouwerij.

Cookie instellingen