Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zeezuiper bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zeezuiper

Zeezuiper is een Tripel met 8,0% alcohol. Zeezuiper wordt gebrouwen door De Scheldebrouwerij BV in Meer.

zz
Zeezuiper
Zeezuiper fles 75cl

Eigenschappen

Zeezuiper is een goudblonde tripel met een alcoholpercentage van 8%. De smaak wordt onder meer bepaald door de toevoeging van koriander.

Aanbiedingen en prijzen van Zeezuiper

Actueel zijn er geen Zeezuiper aanbiedingen. De prijs van een liter Zeezuiper is ongeveer € 5,73.

Smaak & Omschrijving

Dit goudkleurige bier sprankelt in je glas en de schuimkraag is redelijk los. In de geur zijn aroma's van oranjebloesem en een lichte fruitigheid te bespeuren. Naast de fris bittere en hoppige smaak vind je ook sinaasappel en koriander terug. Een tikje spicy is hij ook wel. De afdronk is redelijk vol met vele smaken die lang bij blijven. Verder is het lang en fris.

De naam Zeezuiper verwijst naar De Zeezuiper, een natuurgebied en overblijfsel van een uitgestrekt moerasgebied ter hoogte van de Wouwse tol in de buurt van Bergen op Zoom. Het gebied bestaat uit door veenafgravingen ontstane vennen en bossen.

Het bier wordt gebrouwen sinds 1994. Oorspronkelijk heette het bier ook De Zeezuiper. In 2009 werd de naam gewijzigd in Zeezuiper omdat niemand "de" erbij zei.

Zeezuiper is een goudblonde tripel met een alcoholpercentage van 8%. Zeezuiper heeft een ruime, witte schuimkraag die inzakt op een licht troebel, goudgeel bier met een fruitig-moutig-kruidige neus. In de smaak komt daar een weldoende hopbitterheid bij. De smaak wordt onder meer bepaald door de toevoeging van koriander. Het bier heeft een lange nasmaak die langzaam uitvloeit.

Aanvankelijk bedroeg het alcoholpercentage 7,5%, maar in 2002 werd het verhoogd tot 8%.

Reviews

Nog geen reviews voor Zeezuiper. Schrijf als eerst een review.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties