Zeezuiper

zz
Brouwerij De Scheldebrouwerij BV
Land België
Gebrouwen sinds 1994
Soort Tripel bier
Alcohol 8%
Gisting Bovengisting
Kleur goudgeel
Drink temperatuur 8-10 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website scheldebrouwerij.nl/...
Meer Zeezuiper

Zeezuiper kopen

Zeezuiper is online te koop bij:

Verpakkingen van Zeezuiper:

Prijzen van Zeezuiper Aanbiedingen van Zeezuiper

Smaak & beschrijving

Dit goudkleurige bier sprankelt in je glas en de schuimkraag is redelijk los. In de geur zijn aroma's van oranjebloesem en een lichte fruitigheid te bespeuren. Naast de fris bittere en hoppige smaak vind je ook sinaasappel en koriander terug. Een tikje spicy is hij ook wel. De afdronk is redelijk vol met vele smaken die lang bij blijven. Verder is het lang en fris.

De naam Zeezuiper verwijst naar De Zeezuiper, een natuurgebied en overblijfsel van een uitgestrekt moerasgebied ter hoogte van de Wouwse tol in de buurt van Bergen op Zoom. Het gebied bestaat uit door veenafgravingen ontstane vennen en bossen.

Het bier wordt gebrouwen sinds 1994. Oorspronkelijk heette het bier ook De Zeezuiper. In 2009 werd de naam gewijzigd in Zeezuiper omdat niemand "de" erbij zei.

Zeezuiper is een goudblonde tripel met een alcoholpercentage van 8%. Zeezuiper heeft een ruime, witte schuimkraag die inzakt op een licht troebel, goudgeel bier met een fruitig-moutig-kruidige neus. In de smaak komt daar een weldoende hopbitterheid bij. De smaak wordt onder meer bepaald door de toevoeging van koriander. Het bier heeft een lange nasmaak die langzaam uitvloeit.

Aanvankelijk bedroeg het alcoholpercentage 7,5%, maar in 2002 werd het verhoogd tot 8%.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Stella Artois

Stella Artois en Water.org
De Amerikaanse Super Bowl is altijd een groot mediacircus. Deze reclame wordt voor een goed doel ingezet. Acteur en oprichter Matt Damon presenteert de nieuwe actie in samenwerking met het Belgische biermerk Stella Artois.

Meer reclames van Stella Artois

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!