Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Witheer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Witheer

Witheer is een Wit met 5,0% alcohol. Witheer wordt gebrouwen door De Scheldebrouwerij BV in Meer.

wh

Eigenschappen

Witheer is een goudkleurig witbier met een alcoholpercentage van 5%. Het werd gelanceerd op 17 juni 1998. Witheer wordt gebrouwen door de Scheldebrouwerij.

Smaak & Omschrijving

Witheer is een goudkleurig bier met een schuimkraag die als opgeklopte melk oogt. In de geur herken je citrus en een kruidige toon van koriander. Het koolzuur is mooi in balans en geeft een frisse smaak. De nasmaak is vrij kort maar lekker fris.

Witheer is een goudkleurig witbier met een alcoholpercentage van 5%. Het werd gelanceerd op 17 juni 1998. Oorspronkelijk bedroeg het alcoholpercentage 6,2%, maar in 2002 werd het verlaagd naar 5%. Naast de gebruikelijke ingrediënten bevat het bier ook koriander en curaçaoschil (een kruid).

Achtergrond

Oorspronkelijk heette dit bier Middelburgs Witheer. De naam Witheer verwijst naar de witheren of premonstratenzers. Ze worden witheren genoemd omwille van het witte habijt dat ze dragen. Meer specifiek verwijst dit bier naar de in 1127 door de premonstratenzers gestichte Abdij van Middelburg. In 1574 eindigde het abdijleven, maar een aantal gebouwen zijn nog wel te bezichtigen.

Op het etiket van het bier staan twee wildemannen. Deze zijn typisch voor de Scheldebrouwerij. Zij verwijzen naar Bergen op Zoom, de Nederlandse gemeente die twee wildemannen in het wapenschild draagt en waar de oprichters van de brouwerij banden mee hadden. De wildemannen verslepen een grote klok met daarop een bierflesje. Achter hen verrijst de abdijtoren van de vroegere abdij van Middelburg, de “Lange Jan”.

Aanvankelijk was de brouwerij gevestigd in Nederland en werd Witheer daar ook gebrouwen. In 2007 vestigde de Scheldebrouwerij zich in België (vandaar “Belgisch-Nederlands bier") en wordt het bier daar gebrouwen en gepromoot als "Belgisch bier" om de export te bevorderen.

Reviews

Nog geen reviews voor Witheer.
Wat vind jij van dit bier?

Meer merken van Zeezuiper

 • Dulle Griet - Dunkel weizen - 6,5%

  zoetig van drop met een bitterig tintje nadien

 • Lamme Goedzak - Blond - 7%

  zachte, volle smaak met zoete, karamelachtige, fijnbitterige componenten.

 • Strandgaper - Blond - 6,2%

  Vol van smaak met een frisse, zachtbittere afdronk. Strandgaper is een bier dat goed past bij een vis of mosselgerecht. 

 • Toeback - Quadrupel - 9,5%

  'n Toeback heeft een zonnig oranje gouden kleur met een stevige witte schuimkraag. In eerste instantie een lichte zoetheid. Wat volgt is een florale kruidige geur met een vleugje honing. De smaak van 'n Toeback is over het algemeen romig met hop bitters voor het karakter. De droge en gist notities vervagen en de zoete fruitige noten blijven.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl