Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Speciaal bier: Bier drinken zonder kater

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Speciaal bier: Bier drinken zonder kater

26 augustus 2013 om 16:41

Weg met de Antikaterpil, karnemelk, glazen water, cup-soup, waterijsjes, gebab, cirtroensap, yoga enz enz. Al deze manieren om van je kater af te komen zijn straks niet meer nodig. Australische wetenschappers hebben nu een bier uitgevonden waar je geen kater van krijgt!

Proosten met bier

Het is de onderzoekers in Australië gelukt om een bier uit te vinden die je kater tegengaat. De onderzoekers hebben het alcoholpercentage dit speciale bier verlaagd en mineralen en elektrolyten toegevoegd. Mineralen en elektrolyten zitten vaak in sportdrankjes om ervoor te zorgen dat je minder snel uitdroogt.

Onderzoek naar zwetende arbeider

dr ben desbrow Ben Desbrow, professor die het onderzoek aan de Griffith University’s Health Institute in Queensland leidde, heeft zijn inspiratie gevonden in de zwetende arbeider. De hardwerkende arbeider heeft na het werken zin in een koud biertje. Dat kan alleen gevolgen hebben, omdat de arbeider meer is uitgedroogd door het zweet. Alcohol in een uitgedroogd lichaam kan allerlei gevolgen hebben. Waaronder het verminderen van het bewustzijn van risico's.

Lees ook

Veel bier drinken maar geen kater?

Een groep mensen van het Griffith University's Health Institute heeft het idee getest op vier verschillende bieren. De twee sterke biertjes, een normaal biertje en een licht biertje smaakte precies hetzelfde met dit recept.

Een kater tegen hoofdpijn en uitdroging zal met dit bier dus een stuk minder zijn. Maar het werkt niet tegen mensen die juist misselijk worden in hun buik. Dit is een ander soort kater.

Helaas zullen alle zuiperts nog even moeten wachten op het bier. Het is namelijk nog niet duidelijk of het ooit geproduceerd wordt....

Cheers!

Cookie instellingen