Staking AB InBev

Staking bij AB InBev eindelijk voorbij

De staking bij de grootste bierbrouwerij van de wereld (AB InBev) is opgeheven. Vrijdagavond is er een akkoord bereikt tussen de directie en de vakbonden. Gisteren zijn de depots in alle vestigingen van het België weer opengegaan.

13 maart 2018 om 14:20


De staking bij brouwerij AB InBev

Donderdag 8 en vrijdag 9 maart werden de depots van brouwerij AB InBev in België geblokkeerd door ontevreden werknemers. Het gebeurde vlak nadat de brouwerij haar jaarcijfers bekendmaakte.

De aanleiding van de staking was dat de directie en de vakbonden het niet eens konden worden over compensaties die bonden eisen voor de reorganisatie van het netwerk van de depots. 

De blokkade is na twee dagen opgeheven. Sinds maandag wordt er weer bier uitgevoerd. 

Het akkoord

De directie van de brouwerij en vakbonden hebben afgesproken dat ze voorlopig niet meer communiceren over de inhoud van het akkoord. De werknemers krijgen het als eerste te horen. Maandag kregen zij een toelichting over het akkoord.

De onderhandelingen resulteerden in eerder technisch akkoord over de verbeteringen van de werkomstandigheden. Vakbondsman Kris Vanautgaerden (ACV) stelde dat dit voor de bonden een goed akkoord is.

Dit is niet de eerste keer dat het personeel van AB InBev staakt. Vorig jaar Oktober was dit ook al het geval. 

Leffe bier in supernarkt

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch Session IPA

Marc vertelt over Grolsch Session IPA
In deze reclame van Grolsch vertelt meesterbrouwer Marc Janssen over zijn creatie Session IPA. Het is een laag-alcoholisch speciaalbier dat toch vol van smaak is. 

Meer reclames van Grolsch Session IPA

Laatste reacties