Staking AB InBev

Staking bij AB InBev eindelijk voorbij

De staking bij de grootste bierbrouwerij van de wereld (AB InBev) is opgeheven. Vrijdagavond is er een akkoord bereikt tussen de directie en de vakbonden. Gisteren zijn de depots in alle vestigingen van het België weer opengegaan.

13 maart 2018 om 14:20


De staking bij brouwerij AB InBev

Donderdag 8 en vrijdag 9 maart werden de depots van brouwerij AB InBev in België geblokkeerd door ontevreden werknemers. Het gebeurde vlak nadat de brouwerij haar jaarcijfers bekendmaakte.

De aanleiding van de staking was dat de directie en de vakbonden het niet eens konden worden over compensaties die bonden eisen voor de reorganisatie van het netwerk van de depots. 

De blokkade is na twee dagen opgeheven. Sinds maandag wordt er weer bier uitgevoerd. 

Het akkoord

De directie van de brouwerij en vakbonden hebben afgesproken dat ze voorlopig niet meer communiceren over de inhoud van het akkoord. De werknemers krijgen het als eerste te horen. Maandag kregen zij een toelichting over het akkoord.

De onderhandelingen resulteerden in eerder technisch akkoord over de verbeteringen van de werkomstandigheden. Vakbondsman Kris Vanautgaerden (ACV) stelde dat dit voor de bonden een goed akkoord is.

Dit is niet de eerste keer dat het personeel van AB InBev staakt. Vorig jaar Oktober was dit ook al het geval. 

Leffe bier in supernarkt

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

Dance more, drink slow
Armin van Buuren en Heineken laten met deze commercial zien dat je meer kan genieten van het moment als je op een normale manier alcohol drinkt.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Laatste reacties