Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij AB InBev publiceert fenomenale jaarcijfers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Ab inbev publiceert fenomenale jaarcijfers

AB InBev publiceert fenomenale jaarcijfers

07 maart 2018 om 14:45

Brouwerij AB InBev heeft het afgelopen jaar forse winst gemaakt. AB InBev is de grootste brouwerij van de wereld. Het bedrijf profiteerde van hogere bierprijzen en de groeiende verkoop van premiumbieren.

Ab InBev maakt forse winst
Corona bier
budweiser logo

Jaarcijfers

Biergigant Anheuser-Busch InBev heeft in het voorjaar van 2018 haar jaarcijfers van het afgelopen jaar gepubliceerd. Het bedrijf is één van de meest invloedrijke brouwerijen in de wereld. Afgelopen jaar profiteerde het bedrijf van hogere prijzen en de groeiende verkoop van premiumbieren. 

AB InBev maakte afgelopen jaar forse winst. Het bedrag komt uit op 6,6 miljard euro. Dit is een flinke stijging ten opzichte van het jaar daar voor, maar liefst 64% hoger. De totale omzet steeg met ruim 5%. De opbrengsten van de grootste/belangrijkste merken van AB InBev (Budweiser, Stella Artois en Corona) vielen in 2017 c.a. 10% hoger uit. 

AB InBev

Anheuser-Busch InBev is de grootste brouwerij ter wereld. In 2016 was AB InBev al wereldwijd marktleider. Dat weerhield de biergigant er echter niet van om de nummer twee van de wereld (SABMiller) in te lijven. Met die fusie versterkte AB InBev haar dominantie in de bierwereld.

Interbrew ontstond in 1988 uit een fusie tussen twee brouwerijen: de Brouwerij Artois uit Leuven en de Brouwerij Piedbœuf uit het Waalse Jupille. In 2004 ontstond InBev uit een fusie tussen het Belgische Interbrew en het Braziliaanse AmBev. De brouwerij heeft op deze manier haar toekomst structureel veiliggesteld en haar concurrentiepositie verstevigd. 

Ab InBev bieren

Bekende biermerken van ABInBev in Nederland en België

ABInBev heeft veel bekende biermerken onder haar naam. De volgende merken zijn in Nederland het populairst:

Jupiler
Leffe
Hoegaarden
Corona

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties