Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Steenbrugge abdijbier bij Aldi | speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Steenbrugge abdijbier bij Aldi

15 juni 2018 om 11:03

Steenbrugge bier wordt vanaf volgende week standaard in het assortiment van Aldi opgenomen. Steenbrugge blond, dubbel en tripel komen standaard in de schappen te staan.

Steenbrugge bieren
steenbrugge tripel

Steenbrugge bier

Vanaf maandag 18 juni is het Belgische abdijbier Steenbrugge te koop bij Aldi. Het is een speciaal bier met een rijke smaak, gebrouwen met een mix aan specerijen, zoals het uit de middeleeuwen stammende kruidenmix ‘gruut’.

Steenbrugge is bier met een lange geschiedenis, het werd al zo’n 930 jaar geleden gebrouwen in 1084 in de Belgische Steenbrugge Abdij, onder de hoede van St. Arnoldus. Hij is de patroonheilige van de brouwers en tevens stichter van de Steenbrugge-abdij. St. Arnoldus is dan ook terug te vinden in het logo van Steenbrugge.

Steenbrugge abdijbier

Palm Belgian Craft Brewers

Met Steenbrugge uit de brouwerij van Palm Belgian Craft Brewers, maakt Aldi het kwalitatief hoogwaardige Abdijdier toegankelijk voor iedereen. Tijdens de Belgische week is de Steenbrugge 4-pack verkrijgbaar voor de introductieprijs van € 2,99 en daarna te koop voor € 3,99.

Lees ook

Vanaf komende week zijn standaard in het Aldi assortiment verkrijgbaar:
✓ Steenbrugge Blond: fruitige, warme volle smaak met kruidnagel en kaneel
✓ Steenbrugge Bruin: moutig karamelachtig aroma met zoethout en kaneel
✓ Steenbrugge Tripel: fruitig en licht gerookt gistaroma met koriander, sinaasappelschil en kaneel

Door het jaar heen zijn seizoensvarianten in de schappen te vinden. Op dit moment is dat
Steenbrugge Wit, een tarwebier met een fris en fruitig aroma met sinaasappelschil en koriander.

Koken met Steenbrugge

Steenbrugge Blond met pasta en vis Steenbrugge leent zich uitermate goed om mee te koken. Aldi brengt tijdens de introductieweek een lekker en makkelijk gerecht onder de aandacht: kabeljauw met schuimige Steenbrugge-saus en tagliatelle met bloemkoolcrème.

Enkele tips voor koken met Steenbrugge-bier: bij een lichte schotel hoort een licht bier en bij een
meer uitgesproken gerecht hoort een meer karaktervol bier. Lichte bieren passen beter bij
aperitiefhapjes en voorgerechten.

Meer karaktervolle en sterke bieren horen bij de hoofdschotel en voor het dessert zijn zurig-zoetige of fruitige bieren te gebruiken. In de winkel ligt een flyer met algemene tips over welk Steenbrugge-bier het beste past bij vlees, vis of gevogelte. Voor meer recepten ga naar www.aldi.nl/steenbrugge.

Donaties

St. Arnoldus moedigde in de middeleeuwen de burgers van Brugge aan om gratis zijn speciaal gebrouwen Steenbrugge-bier te drinken. Daarmee heeft hij waarschijnlijk vele levens gered, ze dronken daardoor geen vervuild water. De huidige producent van Steenbrugge, brouwerij Palm, heeft plechtig beloofd de waarden van de abdij uit te dragen en de unieke recepten te behouden. De brouwerij doneert een vast bedrag per hectoliter aan de abdij, daarmee worden diverse projecten gefinancierd.

Cookie instellingen