Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Steenbrugge Tripel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Steenbrugge Tripel

Steenbrugge Tripel is een Tripel met 8,5% alcohol. Steenbrugge Tripel wordt gebrouwen door Palm Belgian Craft Brewers in Steenhuffel.

steenbrugge tripel
steenbrugge
Steenbrugge Tripel fles á 0,33 liter

Eigenschappen

Steenbrugge Tripel is stevige tripel gebrouwen door Palm Belgian Craft Brewers. Het bier ruikt fris, bloemig met een hint van gruit en sinaasappel. Fris met lichte bitters in de nasmaak.

Aanbiedingen en prijzen van Steenbrugge Tripel

Actueel zijn er geen Steenbrugge Tripel aanbiedingen. De prijs van een liter Steenbrugge Tripel is niet bekend.

Smaak & Omschrijving

Een goudblond bier met een afgerond moutkarakter, een warme volle smaak en een gerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel "Gruut". Gruut is een mengsel van geschrote mout met kruiden, vooral gagel maar ook rozemarijn en duizendblad. 

Het bier ruikt fris, bloemig met een hint van gruit en sinaasappel. Fris met lichte bitters in de nasmaak.

SteenbruggeTripel ondergaat een tweede gisting op fles. Tijdens de afvulling wordt een hoeveelheid suiker en gist toegevoegd die in de "warme kamer" vergist tot alcohol en koolzuurgas. Daarom hebben de bieren op fles enerzijds een licht hogere alcoholgraad dan hetzelfde bier op vat en anderzijds een hoger koolzuurgehalte dat extra pit geeft aan het bier. De gistresten op de bodem van de fles beschermen het bier tegen oxidatie en dus tegen snelle veroudering van de smaak. Door de aanwezige gist evolueren de smaken nog met de tijd. Daarom is Steenbrugge Tripel een echt bewaarbier.

Het laatste nieuws van Steenbrugge Tripel

Bekijk meer nieuwsberichten.

Reviews

Nog geen reviews voor Steenbrugge Tripel.
Wat vind jij van dit bier?

Meer merken van Steenbrugge

 • Steenbrugge Abdij Bock - Bock - 6,5%

  Steenbrugge Abdijbock is een bier van hoge gisting met een warme/zoete smaak. Verder heeft deze herstbock toetsen van karamel, kaneel en geroosterde koffie. Het beste beschreven is een zoet/moutig aroma. 

 • Steenbrugge Blond - Blond - 6,5%

  Steenbrugge Blond heeft een stevig karakter met een zoetheid van karamel. Verder smaakt het bier naar de aanwezige milde mout met een vleugje rokerigheid. De afdronk is moutig en licht zoetig.

 • Steenbrugge Bruin - Dubbel - 6,5%

  Het bier Steenbrugge Dubbel Bruin is een bruin bier met een rondborstige moutkarakter en heeft een fruitige aroma. Steenbrugge Dubbel Bruin heeft een mooie afdronk met een lichte droogheid in de mond.

 • Steenbrugge witbier - Wit - 5%

  Steenbrugge wit is een witbier met een verfrissende smaak in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel (‘Gruut’).

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl