Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Steenbrugge witbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Steenbrugge witbier

Steenbrugge witbier is een Wit met 5,0% alcohol. Steenbrugge witbier wordt gebrouwen door Palm Belgian Craft Brewers in Steenhuffel.

Steenbrugge Witbier
Steenbrugge wit flesje van 33cl
Steenbrugge witbier set van 6 flesjes á 0,25 liter

Eigenschappen

Steenbrugge Witbier is een bier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 5%. Dit abdijbier wordt gebrouwen door Palm Belgian Craft Brewers.

Aanbiedingen en prijzen van Steenbrugge witbier

Actueel zijn er geen Steenbrugge witbier aanbiedingen . De prijs van een liter Steenbrugge witbier is ongeveer €3,02.

Smaak & Omschrijving

Steenbrugge wit is een witbier met een verfrissende smaak in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel (‘Gruut’).

Steenbrugge Witbier ondergaat een tweede gisting op fles. Tijdens de afvulling wordt een hoeveelheid suiker en gist toegevoegd die in de "warme kamer" vergist tot alcohol en koolzuurgas. Daarom hebben de bieren op fles enerzijds een licht hogere alcohol graad dan hetzelfde bier op vat. De gistresten op de bodem van de fles beschermen het bier tegen oxidatie en dus tegen snelle veroudering van de smaak.

Reviews

Nog geen reviews voor Steenbrugge witbier. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Bierpakketten met Steenbrugge witbier

Meer merken van Steenbrugge

 • Steenbrugge Abdij Bock - Bock - 6,5%

  Steenbrugge Abdijbock is een bier van hoge gisting met een warme/zoete smaak. Verder heeft deze herstbock toetsen van karamel, kaneel en geroosterde koffie. Het beste beschreven is een zoet/moutig aroma. 

 • Steenbrugge Blond - Blond - 6,5%

  Steenbrugge Blond heeft een stevig karakter met een zoetheid van karamel. Verder smaakt het bier naar de aanwezige milde mout met een vleugje rokerigheid. De afdronk is moutig en licht zoetig.

 • Steenbrugge Dubbel Bruin - Dubbel - 6,5%

  Het bier Steenbrugge Dubbel Bruin is een bruin bier met een rondborstige moutkarakter en heeft een fruitige aroma. Steenbrugge Dubbel Bruin heeft een mooie afdronk met een lichte droogheid in de mond.

 • Steenbrugge Tripel - Tripel - 8,5%

  Een goudblond bier met een afgerond moutkarakter, een warme volle smaak en een gerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel "Gruut". Gruut is een mengsel van geschrote mout met kruiden, vooral gagel maar ook rozemarijn en duizendblad.  Het bier ruikt fris, bloemig met een hint van gruit en sinaasappel. Fris met lichte bitters in de nasmaak.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties