Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Sterk Rogge Bier van Gulpener met lokaal oergraan

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Sterk Rogge Bier van Gulpener met lokaal oergraan

25 september 2020 om 13:04

Gulpener heeft een nieuw biermerk aan het assortiment toegevoegd. Sterk Rogge Bier is gebrouwen met een lokaal oergraan en dus zit de smaak van de regio letterlijk in de fles.

Twee flesjes Gulpener Sterk Rogge Bier op een grijze achtergrond
Sterk Rogge Bier van Gulpener
Gulpener Brouwerij

Nieuw bier van Gulpener

Flesje Sterk Rogge Bier van Gulpener Sterk Rogge Bier is het nieuwste bier van de Gulpener Bierbrouwerij. Sterk Rogge is het eerste bier uit het nieuwe brouwhuis dat gebrouwen is met een lokaal oergraan: rogge. Het bier is een collab tussen Gulpener en lokale vrund, partner en bio-teler Felix Huntjens. Het is een fruitig en licht pikant bier met veel moutigheid. Proost! Op de lokale bio-diversiteit.

Lees ook

Gulpener Sterk Rogge

Sterk Rogge is een stevig amberkleurig bier, dat veel lijkt op een tripel. Het bier is gebrouwen met 40% ongemoute rogge, en dat is uniek. Om zoveel mogelijk smaak en aroma uit de rogge te toveren is het bier op hoge temperatuur vergist (voor de liefhebber: Gerardus gist). Het resultaat is een kruidig, fruitig en een beetje zoetig bier. Sterk Rogge smaakt naar roggebrood, ontbijtkoek en naar het Limburgse Land. Het is een bier om op je gemak van te genieten.

Duurzaam bier

Gulpener nam deze zomer een nieuw brouwhuis in gebruik, het meest duurzame van Europa. Een nieuw filter-proces zorgt ervoor dat Gulpener naast brouwgerst ook andere granen kan gebruiken om bier te brouwen. Gulpener koos samen met bio-boer Felix Huntjens voor rogge.

Rogge is een oorspronkelijk (oer)graan uit de regio. De herintroductie van die granen is goed voor de biodiversiteit. Oergranen hoeven ook niet bespoten te worden, omdat ze een natuurlijke afweer hebben tegen de lokale ziektes, en dat is weer goed voor een langdurig gezonde bodem. Gulpener hoopt begin volgend jaar een nieuw bier te introduceren met het oergraan emmertarwe.

Cookie instellingen