Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stichting bieropleidingen wint Gouden PINT

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stichting bieropleidingen wint Gouden PINT

03 november 2011 om 12:23

Dit jaar besloot de jury van de PINT bierprijzen de Gouden PINT toe te kennen aan StiBON, de Stichting Bieropleidingen Nederland.

bier

StiBON  is een initiatief van enkele bierliefhebbers die vonden dat er in Nederland te weinig kennis over bier bestond met name in de horeca. Vaak worden bieren niet goed getapt, in het verkeerde glas geserveerd of het verkeerde bier bij een maaltijd geadviseerd. Door het opzetten van cursussen over alle aspecten van en over bier probeert StiBON de kennis over bier in Nederland te vergroten. Deze cursussen in 3 graden van moeilijkheid zijn een groot succes: inmiddels wordt de basiscursus al voor de vijfde kaar gegeven. In de horeca zal de bierconsument hierdoor een beter advies krijgen over de keuze van het juiste bier, dat tevens op de beste manier geserveerd zal worden.

Lees ook

Gouden PINT

Om de twee jaar reikt de bierconsumentenvereniging PINT de Gouden PINT uit, de prijs voor het beste initiatief of activiteit van de laatste twee jaren. Dit jaar besloot de jury van de PINT bierprijzen de Gouden PINT toe te kennen aan StiBON, de Stichting Bieropleidingen Nederland. Volgens jury- en PINT voorzitter Jeroen Carol-Visser is het succes van de cursussen van StiBON een bewijs dat er in Nederland een grote behoefte bestaat aan verdieping van de kennis van en over bier. "Wij zijn ervan overtuigd dat de Nederlands consument op den duur de vruchten van de inspanningen van StiBON zal plukken". 

Medefinalisten waren Fiona de Lange, de Jopen Brouwerij en het Houtens Brouw Collectief. StiBON volgt "De Smaak van Echt" op die de prijs in 2009 ontving.

PINT Stimuleringsprijs

De PINT Stimuleringsprijs ging naar het Houtens Brouw Collectief. Zij organiseerden in mei 2011 het Utrechts Bierbrouwers Festival met alleen bieren uit de provincie Utrecht. Dit festival was een daverend succes. De jury vond dat dit festival een voorbeeld voor andere regionale festivals is en hoopt dat dit succes andere regio's zal aansporen soortgelijke evenementen te organiseren.

Cookie instellingen