Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Hommeles

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Hommeles

Brouwerij Hommeles is een bierbrouwerij uit Houten (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 14 bieren in het assortiment.

Brouwerij Hommeles
Hommeles Perfect Day logo
Hommeles Papoen

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Hommeles

Brouwerij Hommeles heeft 14 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Hommeles!
 • Hommeles Bokkepruik - Bock - 7,5%

  Een zeer prettige, licht gerookte, dubbelbok. Vol van smaak, en als je goed proeft (en niet te koud drinkt) dan herken je er wat honing in terug (van de lokale imker; Two Bee uit Houten). Deze dubbelbok is wat bitterder dan een "standaard" bok... en daar is helemaal niets mis mee!

 • Asparagus - Champagnebier - 6,5%

  De aroma’s dankt het bier aan toevoeging van druivenmost en dryhopping met Nelson Sauvin hopbloemen. Het bier is vergist met champagnegist; dit geeft het bier een aangename mousse, die zorgt voor een sprankelend mondgevoel en de delicate smaak van de asperge benadrukt.

 • Hommeles \'Goede Raat\' - Honingbier - 8,5%

  Hommeles 'Goede Raat' is een aangepaste versie van het oorspronkelijke honingbier 'Brewed 2B'. Het bier is brouwen met honing van de Houtense imkerij Two Bee. Het bier is amberkleurig met lindehoning, maar door de honing is het bier niet perse zoet.

 • Hommeles Gluiperd - Tripel - 8%

  Hommeles 'Gluiperd' is een verbeterde versie van Hommeles 'Tripel'. Het bier is een fruitige tripel met een heerlijk frisse toets van app, peer en vlierbessen.

 • Hommeles \'Molotov\' - Stout - 9%

  Hommeles 'Molotov' is een stoutbier met een alcoholpercentage van 9%. Het is een licht bitter bier met chocoladetonen.

 • Hommeles Bruut - Champagnebier - 6,5%

  Bruut van Brouwerij Hommeles heeft mooie aroma’s uit de druivenmost en de Nelson Sauvin hop. Het bier heeft een fijne mousse, een aangenaam zuurtje en na het drinken een  sprankelend mondgevoel. 

 • 900 jaar Utrecht - Tripel - 7,5%

  900 Utrecht smaakt door de gagel bitter.

 • Hommeles Papoen - Ale - 7%

  Papoen is een pumpkin ale met een aroma die doet denken aan pompoen kruiden, bladeren en tinten van kaneel. De smaak doet denken aan kruiden en groenten en is licht bitter.

Achtergrond informatie

Stichting Houtens Brouw Collectief en is een initiatief van de Houtenaren Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volker. De Stichting werd opgericht op woensdag 23 november 2011.

Eerst onder de eigen naam maar Brouwerij Hommeles is de nieuwe naam waaronder het Houtens Brouw Collectief vanaf januari 2013 zijn commerciële bieren op de markt brengt. De naam is een afgeleide van 'humulus', de Latijnse naam voor hop. 

Lees ook

Het Houtens Brouw Collectief vond haar oorsprong in 2007 toen Houtenaren Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volkers elkaar vonden tijdens de brouwcursus van Wijnmakers- en Bierbrouwersgilde De Amervallei in Utrecht. Jos en Kees volgden in het verenigingsseizoen 2007/2008 de brouwcursus. Jan Ausems was toen 'brouwmentor'. Jan Ausems volgde diezelfde brouwcursus in 2005 samen met Gert Jan Kok en Jerry Visser. Ton van Valkengoed was toen 'brouwmentor'.

De drie amateurbrouwers besloten gezamenlijk te gaan brouwen. Via een schaakmaatje van Kees, Geurt van de Wal, kwamen ze terecht in Houtzaagmolen De Ster. Geurt was destijds woonachtig op het Molenerf en bood het Houtens Brouw Collectief de gelegenheid om de eerste zaterdag van de maand te brouwen in de cateringkeuken van Molen De Ster. Zaterdag 4 oktober 2008 was de eerste brouwdag in Molen de Ster. Het HBC brouwt iedere eerste zaterdag van de maand in Houtzaagmolen De Ster, Molenpark 3 in Utrecht. De molen is gebouwd in 1721 en vormt een historisch en levendig onderdeel van de Utrechtse wijk Lombok. 

Op 9 september 2011 werd het Houtens Brouw Collectief genomineerd voor de Gouden PINT en op woensdag 2 november 2011 won het Houtens Brouw Collectief de PINT Stimuleringsprijs voor het organiseren van het eerste Utrechtse Bierbrouwers Festival op 14 mei 2011. Motivatie: "Dit festival in mei 2011 bracht een compleet overzicht van de Utrechtse brouwwereld op een unieke locatie. Het festival was uiterst succesvol met een groot aantal bezoekers, ook al omdat het in combinatie met de Molendag gehouden werd. Het succes leidde ertoe dat een 2e editie gepland wordt."

De eerste 500 liter Houtens Honingbier werd gebrouwerij bij Brouwerij Boelens en België. Hierna werden de bieren gebrouweren bij Salland Landbier Raalte.

Brouwerij Hommeles in het nieuws

 • Lancering Utrechtse Blauwe

  Lancering Utrechtse Blauwe

  Brouwerij Hommeles heeft een bier op de markt gebracht met oeroude emmertarwe. Vorige week werden er verschillende producten gelanceerd waarvoor 'Utrechtse Blauwe Emmer' is gebruikt.

 • Bruut van Hommeles pakt zilver op de Dutch Beer Challenge

  Brouwerij Hommeles opnieuw in de prijzen

  Brouwerij Hommeles heeft opnieuw een award voor een van zijn bieren in de wacht gesleept. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2022 won het bier Bruut een zilveren medaille.

 • Brewers Breakfast van Hommeles wint goud in Lyon

  Gouden medaille voor Brouwerij Hommeles in Lyon

  Brouwerij Hommeles uit Houten heeft met haar bier ‘Brewer's Breakfast’ een gouden medaille gewonnen op een prestigieuze bierwedstrijd in Lyon.