Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Superunie koopt geen Grolsch bier meer in

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Superunie koopt geen Grolsch bier meer in

11 november 2014 om 12:05

Volgens SuperUnie voert Grolsch een prijsverhoging in. Daarom zullen zij voorlopig geen Grolsch pijpjes meer in kopen. Dat betekent ook minder Grolsch bier in de schappen van aangesloten supermarkten.

Superunie koopt geen Grolsch bier meer in

Kort geleden schreven wij nog over Grolsch zijn nieuwe trots: De nieuwe bierflesjes van 0,30 liter, 3cl minder dan de oude fles. 0,30 liter is de standaard inhoudsmaat op de Nederlandse biermarkt. SuperUnie is de Nederlandse inkoopvereniging op het gebied van levensmiddelen en aanverwante producten. 

krat grolsch

Volgens SuperUnie hanteert Grolsch dezelfde prijs voor het bier in het nieuwe flesje. Voor minder bier wil Grolsch dus dezelfde prijs ontvangen en SuperUnie wil hierin niet meegaan. SuperUnie koopt daarom voorlopig geen pijpjes Grolsch meer in.

Lees ook

Plus steunt de aanpak van SuperUnie. In een interne mail schrijft Plus: ''Gezien de jarenlang uiterst magere tot negatieve margeontwikkeling op het Grolsch assortiment, steunt plus Plus SuperUnie volledig in haar aanpak''.  

SuperUnie heeft als inkoper voor o.a Plus, Deka en Sligro een marktaandeel van ruim 30% in Nederland.

Reactie van Grolsch

Helen ter Huurne, woordvoerster van Grolsch wil niet inhoudelijk op het conflict ingaan. Grolsch adviseert de supermarkten die aangesloten zijn bij SuperUnie om de verkoopprijs van de nieuwe fles te verlagen. Maar of daar  dan ook een lagere inkoopprijs voor SuperUnie bij hoort en hoeveel die dan eventueel lager is, wil Ter Huurne niet zeggen. 

Beperkte verkrijgbaarheid

Niet alleen de pijpjes van Grolsch zullen beperkt verkrijgbaar zijn, maar ook Kornuit en Stender. De aangesloten supermarkten kunnen maximaal 96 kratten bij de inkooporganisatie bestellen. De voorraad Radler is reeds op.

Bron: Tubantia

Cookie instellingen