Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Texels blond bier met een zilte twist steunt KNRM

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Texels blond bier met een zilte twist steunt KNRM

07 mei 2024 om 09:57

De Texelse Bierbrouwerij onthult blond bier met een zilte twist en steunt hiermee de KNRM. Dit speciaalbier was het beste in de reeks met 'Texels Geheim' bieren van afgelopen jaar.

Texels Geheim bier overhandigd aan KNRM
Texels Geheim KNRM editie
Texels Geheim KNRM editie glas met bier

Beste Texels Geheim bier

De Texelse Brouwerij brengt innovatie naar de speciaalbiermarkt met de lancering van ‘een oude bekende’. Een uniek en verrassend bier heeft vorig jaar de harten van het Texelse smaakpanel veroverd en is daarom in grotere oplage gebrouwen en ook beschikbaar op het vasteland. Vanaf de tweede week van mei is het bier beschikbaar op tap in geselecteerde horecagelegenheden. Met dit bier steunt de eilandbrouwer ook het goede doel, een deel van de opbrengst gaat naar de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Zeezout, koriander en curaçaoschil

Bij de Texelse Bierbrouwerij in Oudeschild op Texel wordt elke maand een nieuw, bijzonder bier gebrouwen dat Texels Geheim wordt genoemd. Met unieke ingrediënten worden verrassende smaakcombinaties gecreëerd en maandelijks kunnen bezoekers van het proeflokaal van de brouwerij het bier beoordelen.

Lees ook

Het best gewaardeerde Texels Geheim van vorig jaar wordt nu exclusief in grotere oplage gebrouwen. Het is een licht en blond bier met een vleugje zeezout. Brouwmeester Tom van der Veen zet alle zeilen bij om iedere maand weer unieke speciaalbieren te brouwen: “Bij de Texelse Brouwerij zijn we continue bezig om nieuwe smaakcombinaties te ontdekken. Ik raak geïnspireerd door alles wat ik zie, proef en hoor op het eiland. Vorig jaar heeft de zilte zee van Texel me geïnspireerd in combinatie met de toevoeging van koriander en curaçaoschil. Dat laatste geeft het bier een kruidig en fris accent. Het is het perfecte bier voor de zomerse dagen!

Benieuwd waar het bier verkrijgbaar is? Kijk op www.texels.nl.

Texels Geheim bier banner

‘Texels Geheim’ voor de KNRM

Het vleugje zeezout in dit bier is ook een knipoog naar de KNRM, die dit jaar haar jubileumjaar viert. Al 200 jaar redden zij mensen uit zee, komen jaarlijks zo’n 3.000 keer in actie, waarbij zo’n 4.000 mensen veilig aan land worden gezet. Een inspanning die niet alleen een toost verdient, maar ook meer erkenning, aangezien de ongesubsidieerde KNRM volledig afhankelijk is van donaties. Het best gewaardeerde Texels Geheim van vorig jaar, dat binnenkort in heel Nederland van de tap verkrijgbaar is, is afgelopen maandag opgehaald door de KNRM en onderweg naar het vasteland! Aan het eind van de zomer overhandigt de brouwerij een cheque met de opbrengsten aan de KNRM.

Cookie instellingen