Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Thuistap The Sub verdwijnt van de markt | Focus op BLADE

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Thuistap The Sub verdwijnt van de markt

30 april 2024 om 16:13

Thuistap The Sub verdwijnt van de markt. Deze beslissing is door Beerwulf (onderdeel van Heineken) genomen om aan de zich ontwikkelende consumentenbehoeften te kunnen blijven voldoen.

The Sub thuistap verdwijnt
SUB Compact thuistap
Proosten met Heineken

The Sub: introductie tot verdwijning 

The Sub, een innovatieve thuistap, werd geïntroduceerd in 2014. Het was een revolutie in de manier waarop bierliefhebbers van hun favoriete drankje genieten. Met een breed scala aan 2-liter SUB-vaten (ook wel 'torps' genoemd) die beschikbaar zijn, konden consumenten kiezen uit een verscheidenheid aan bieren om thuis te tappen. De populariteit van The Sub was aanzienlijk, dankzij de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om verschillende soorten bier te proeven. Originele The Sub thuistap

Een paar jaar later, in 2018, werd The Sub Compact geïntroduceerd. Dit kleinere model bood dezelfde voordelen als het originele model, maar dan in een compacter formaat. Uiteindelijk is The Sub tap dus zo'n tien jaar op de markt geweest, maar door veranderende consumentenbehoeften wordt nu afscheid genomen van het tapsysteem.

Lees ook

Opnieuw een biertap die verdwijnt 

Dit is niet de eerste keer dat een thuistap van de markt verdwijnt. Eerder waren veel gebruikers van de Beer Tender (ook een thuistap waar je veel bieren uit het Heineken portfolio kon tappen) teleurgesteld toen Krups in oktober 2012 stopte met de productie van de Beer Tender. Nu gebeurt hetzelfde met The Sub. Bij de Beer Tender bleven de fusten voor de tap nog zo'n vier jaar beschikbaar, nadat was aangekondigd dat de biertap van de markt werd gehaald.

Eigenaren kunnen voorlopig blijven tappen

Ondanks dat The Sub thuistap niet meer geproduceerd en verkocht gaat worden hoeven eigenaren hem niet direct aan de straat te zetten. De 2-liter SUB-vaten (Torps genoemd) zullen nog twee jaar lang beschikbaar blijven. Dit betekent dat de huidige eigenaren van The Sub hun apparaten kunnen blijven gebruiken om hun favoriete bieren te tappen. Bovendien zal onderhoud en commerciële garantieondersteuning blijven bestaan voor The Sub via Beerwulf.

Focus op Blade thuistap

Beerwulf (onderdeel van Heineken) neemt dus afscheid van The Sub, maar ze houden nog wel een thuistap in hun assortiment: de Blade-tap met zijn 8L-vaten. De Blade is een professionele mobiele tapinstallatie ontworpen om premium kwaliteitsbier te serveren. Het is geschikt voor gebruik in de horeca, maar ook in je thuisbar, het café of in de mancave. Maar dat zal een schrale troost zijn voor consumenten die ooit hebben geïnvesteerd in een 'The Sub' tap. 

Cookie instellingen