Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken presenteert nieuwe thuistap in Nederland - The Sub

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Heineken presenteert the sub in nederland

Heineken presenteert The Sub in Nederland

26 september 2014 om 10:34

De thuistap is terug van weggeweest. Heineken heeft gisteravond om acht uur in Amsterdam De Sub gepresenteerd.

Heineken presenteert The Sub in Nederland
Heineken Logo
Tiger Beer logo

Vorig jaar in Parijs en nu in Amsterdam, gisteren is De Sub, de nieuwe thuistap van Heineken gepresenteerd. 

De Sub, wat is dat?

De Sub moet gevuld worden met flessen van twee liter bier, de zogenaamde Torps. Deze kunnen vanuit de koelkast zo in de Sub geschoven worden. Het apparaat zorgt er dan voor dat het bier onder druk wordt getapt.

Bestel de sub nu!

Heineken zal ook bierpatronen aanbieden van andere merken, zoals Desperados, Afflichem, PelfortBirra Moretti, Amstel en Brand.

The Sub van Heineken: thorps merken

Heineken kijkt af bij Nespresso

Heineken heeft zich voor The Sub laten inspireren door Nespresso, het luxe koffiemerk. De brouwer wil van het thuisbrouwen iets exclusiefs maken. Net als bij het luxe koffiemerk zullen de bierpatronen met 2 liter inhoud voor de nieuwe thuistap alleen bij Heineken zelf besteld kunnen worden.

75 eurocent voor een glas bier

Heineken gokt erop dat mensen net als de consument straks bereid is om meer te betalen voor een glas bier. "Nespresso lukt het om mensen 35 cent te laten betalen voor een kopje koffie thuis. Met de hippe Sub hoopt Heineken dat consumenten bereid zijn 75 cent te betalen voor een glas bier. Het is knap als ze dat lukt.", aldus trendwatchers.

De Sub versus Beertender

In vergelijking met de eerste thuistap van Heineken, de Beertender, is de Sub kleiner en makkelijker in gebruik. De Sub is daarnaast zeer geschikt om in de huiskamer neer te zetten, dus niet alleen in de keuken. De Beertender was een vrij zwaar en log apparaat. Vanwege de hoogte kon deze thuistap niet onder de keukenkastjes staan en stond bij veel mensen in de weg.

De Sub heeft nog het meest weg van een metrobuis of een onderzeeboot. Het hoekige van de Beertender, is bij het vuilnis gezet.

The Sub: riskante stap

De nieuwe thuistap is best een riskante stap voor Heineken. Want een apparaat voor op het aanrecht is nooit een groot succes geweest. Bavaria en Grolsch trokken zich twee jaar geleden zelfs terug omdat het erg slecht liep. De vaatjes bier die in de thuistap gebruikt werden verkochten helemaal niet. 

Toch denkt Heineken dat The Sub een hebbeding kan worden voor mannen. ,,Mede doordat hij er zo cool uitziet en het bier op 2 graden Celsius wordt getapt, moet het een succesnummer maken", verwacht directeur Bram Westenbrink.

The Sub kopen

De Sub was via The Sub webshop te koop, maar sinds 2019 worden deze thuistaps aangeboden bij Beerwulf.com. De prijs van de Sub ligt een stuk hoger dan van de Beertender, deze was zo rond de 200 Euro. De Sub kost online €249,- en wordt gratis thuisbezorgd. Heineken heeft ook een speciaal tijdelijk pakket, the Sub Expert Edition.

The Sub Expert Edition kost €299,- en in dit pakket zit:
- The Sub
- Heineken Torp
- Affligem Torp
- Accessoirepakket

Prijzen van torps

De prijs van een torp (dat is het fust wat in de Sub gaat) verschilt per merk. De inhoud van de torp is wel voor elk merk hetzelfde, namelijk 2 liter. 

Merken en prijzen van de Torps
- Heineken torp: €5,79
- Affligem Blond torp: €8,29
- Wieckse Witte torp: €6,89
- Desperados torp: €9,79
- Pelforth Blonde torp: € 7,79
- Tiger torp: €7,79

De prijs van Heineken komt dan op 2,89 voor een liter, oftewel €0,72 per glas. Ter vergelijking, de literprijs van een krat bier van Heineken ligt rond de €1,90, en een krat Heineken in de aanbieding rond de €1,35 per liter. De Torps online en ook bij AH en Gall&Gall te koop.

The Sub is een compact apparaat. 50,3cm lang, 41,2 cm hoog. Veel beter dan de Beertender, want met zijn flinke hoogte paste deze niet onder de keukenkastjes.

The Sub

Wij vinden The Sub een mooi apparaat. Prachtige vormen, zeer elegant. The Sub staat mooi in de keuken of ergens in de woonkamer, bijvoorbeeld op de salontafel voor de tv. Dan is het ideaal dat je zo even je glas bier bij tapt. De prijs van The Sub is aan de maat, net zoals de losse torps die alleen online besteld kunnen worden. 

The Sub

32 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Ton (gast) op 02-12-2018 om 15:10:55

Als Heineken stopt met de beertender vaatjes stop ik met Heineken drinken

Jouke Nienhuis (gast) op 07-12-2017 om 02:29:52

Ik heb ook een Sub gekregen voor mijn verjaardag, maar op de site hadden ze daar een hele mooie koelkast staan om de Torps koel te houden. Die kan ik nu niet meer vinden. Weet iemand of je die nog ergens kan kopen of anders een mooi alternatief ?

Alexander (gast) op 30-03-2017 om 19:07:43

Jammer dat de beerteneer fusten eruit gaan. Ook ik heb sinds 2004 zo'n apparaat. Had bijna the sub besteld want je krijgt 75 euro korting als je sn beertender opgeeft maar toen ik zag dat die bierpatronen alleen online met bezorgkosten kunnen worden besteld, of via abonnement (sorry: daarvoor drink ik te weinig) ben ik afgehaakt. Jammer hoor. Waarom geen verkoop via slijter of supermarkt? Pas dan komt dat ding er bij mij in. Ben zeer teleurgesteld

F.Heineken (gast) op 24-03-2017 om 19:50:19

Hoi Harold ook ik heb de Beertender sinds de lancering. En mi nog steedseen van de meest fantastische uitvindingen !Er is inderdaad totaal geen enkel voordeel van de Sub ten opzichte van de Beertender of het moet het energieverbruik zijn maar kan het ook niet zijn want je kan het torpedootje niet tussentijds in je koelkast doen zoals de fustjes bij de Beertender. Ik denk dat de Sup door een vrouw is verzonnen kan echt niet anders......... Beertender vaatjes nog gezien met een houdbaarheidsdatum tm juni 2017 dus nog 3 maanden extra speciaal genietenvan het meest zachte tapbiertje dat je thuis kan drinken....

Harold (gast) op 24-03-2017 om 07:29:01

Het is schandalig dat ze the sub geïntroduceerd hebben. Er valt niks aan te merken op de beertender en heb dit apparaat al sinds de lancering. Inmiddels ziet het ernaar uit dat fusten voor de beertender steeds minder te verkrijgen zijn en hierdoor ben ik eigenlijk gedwongen om te zoeken naar een alternatief. In geen enkel geval zal ik overwegen om 'the sub' aan te schaffen want wat als deze ook geen succes is/wordt? Zit ik dan weer met een onbruikbaar duur apparaat? En wat moet ik met 2 liter fusten? Dat is echt veel te weinig. Ik vrees dat na een heel mooi biertap tijdperk het einde is bereikt. Vreselijk zonde en dat in 2017!!

Zie meer reacties

Zie minder reacties