Heineken presenteert The Sub in Nederland

Heineken presenteert The Sub in Nederland

26 september 2014 om 10:34
Bierproducten | Biermerken

De thuistap is terug van weggeweest. Heineken heeft gisteravond om acht uur in Amsterdam De Sub gepresenteerd.

Vorig jaar in Parijs en nu in Amsterdam, gisteren is De Sub, de nieuwe thuistap van Heineken gepresenteerd. 

De Sub, wat is dat?

De Sub moet gevuld worden met flessen van twee liter bier, de zogenaamde Torps. Deze kunnen vanuit de koelkast zo in de Sub geschoven worden. Het apparaat zorgt er dan voor dat het bier onder druk wordt getapt.

Bestel de sub nu!

Heineken zal ook bierpatronen aanbieden van andere merken, zoals Desperados, Afflichem, PelfortBirra Moretti, Amstel en Brand.

The Sub van Heineken: thorps merken

Heineken kijkt af bij Nespresso

Heineken heeft zich voor The Sub laten inspireren door Nespresso, het luxe koffiemerk. De brouwer wil van het thuisbrouwen iets exclusiefs maken. Net als bij het luxe koffiemerk zullen de bierpatronen met 2 liter inhoud voor de nieuwe thuistap alleen bij Heineken zelf besteld kunnen worden.

75 eurocent voor een glas bier

Heineken gokt erop dat mensen net als de consument straks bereid is om meer te betalen voor een glas bier. "Nespresso lukt het om mensen 35 cent te laten betalen voor een kopje koffie thuis. Met de hippe Sub hoopt Heineken dat consumenten bereid zijn 75 cent te betalen voor een glas bier. Het is knap als ze dat lukt.", aldus trendwatchers.

De Sub versus Beertender

In vergelijking met de eerste thuistap van Heineken, de Beertender, is de Sub kleiner en makkelijker in gebruik. De Sub is daarnaast zeer geschikt om in de huiskamer neer te zetten, dus niet alleen in de keuken. De Beertender was een vrij zwaar en log apparaat. Vanwege de hoogte kon deze thuistap niet onder de keukenkastjes staan en stond bij veel mensen in de weg.

De Sub heeft nog het meest weg van een metrobuis of een onderzeeboot. Het hoekige van de Beertender, is bij het vuilnis gezet.

The Sub: riskante stap

De nieuwe thuistap is best een riskante stap voor Heineken. Want een apparaat voor op het aanrecht is nooit een groot succes geweest. Bavaria en Grolsch trokken zich twee jaar geleden zelfs terug omdat het erg slecht liep. De vaatjes bier die in de thuistap gebruikt werden verkochten helemaal niet. 

Toch denkt Heineken dat The Sub een hebbeding kan worden voor mannen. ,,Mede doordat hij er zo cool uitziet en het bier op 2 graden Celsius wordt getapt, moet het een succesnummer maken", verwacht directeur Bram Westenbrink.

The Sub kopen

De Sub is nu online te koop via www.the-sub.com of kijk in onze shop over The Sub voor meer winkels. De prijs van de Sub ligt een stuk hoger dan van de Beertender, deze was zo rond de 200 Euro. De Sub kost online €249,- en wordt gratis thuisbezorgd. Heineken heeft ook een speciaal tijdelijk pakket, the Sub Expert Edition.

The Sub Expert Edition kost €299,- en in dit pakket zit:
- The Sub
- Heineken Torp
- Affligem Torp
- Accessoirepakket

Prijzen van torps

De prijs van een torp (dat is het fust wat in de Sub gaat) verschilt per merk. De inhoud van de torp is wel voor elk merk hetzelfde, namelijk 2 liter. 

Merken en prijzen van de Torps
- Heineken torp: €5,79
- Affligem Blond torp: €8,29
- Wieckse Witte torp: €6,89
- Desperados torp: €9,79
- Pelforth Blonde torp: € 7,79
- Tiger torp: €7,79

De prijs van Heineken komt dan op 2,89 voor een liter, oftewel €0,72 per glas. Ter vergelijking, de literprijs van een krat bier van Heineken ligt rond de €1,90, en een krat Heineken in de aanbieding rond de €1,35 per liter. De Torps online en ook bij AH en Gall&Gall te koop.

The Sub is een compact apparaat. 50,3cm lang, 41,2 cm hoog. Veel beter dan de Beertender, want met zijn flinke hoogte paste deze niet onder de keukenkastjes.

The Sub

Wij vinden The Sub een mooi apparaat. Prachtige vormen, zeer elegant. The Sub staat mooi in de keuken of ergens in de woonkamer, bijvoorbeeld op de salontafel voor de tv. Dan is het ideaal dat je zo even je glas bier bij tapt. De prijs van The Sub is aan de maat, net zoals de losse torps die alleen online besteld kunnen worden. 

The Sub

32 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Ton (gast) op 02-12-2018 om 15:10:55

Als Heineken stopt met de beertender vaatjes stop ik met Heineken drinken

Jouke Nienhuis (gast) op 07-12-2017 om 02:29:52

Ik heb ook een Sub gekregen voor mijn verjaardag, maar op de site hadden ze daar een hele mooie koelkast staan om de Torps koel te houden. Die kan ik nu niet meer vinden. Weet iemand of je die nog ergens kan kopen of anders een mooi alternatief ?

Alexander (gast) op 30-03-2017 om 19:07:43

Jammer dat de beerteneer fusten eruit gaan. Ook ik heb sinds 2004 zo'n apparaat. Had bijna the sub besteld want je krijgt 75 euro korting als je sn beertender opgeeft maar toen ik zag dat die bierpatronen alleen online met bezorgkosten kunnen worden besteld, of via abonnement (sorry: daarvoor drink ik te weinig) ben ik afgehaakt. Jammer hoor. Waarom geen verkoop via slijter of supermarkt? Pas dan komt dat ding er bij mij in. Ben zeer teleurgesteld

F.Heineken (gast) op 24-03-2017 om 19:50:19

Hoi Harold ook ik heb de Beertender sinds de lancering. En mi nog steedseen van de meest fantastische uitvindingen !Er is inderdaad totaal geen enkel voordeel van de Sub ten opzichte van de Beertender of het moet het energieverbruik zijn maar kan het ook niet zijn want je kan het torpedootje niet tussentijds in je koelkast doen zoals de fustjes bij de Beertender. Ik denk dat de Sup door een vrouw is verzonnen kan echt niet anders......... Beertender vaatjes nog gezien met een houdbaarheidsdatum tm juni 2017 dus nog 3 maanden extra speciaal genietenvan het meest zachte tapbiertje dat je thuis kan drinken....

Harold (gast) op 24-03-2017 om 07:29:01

Het is schandalig dat ze the sub geïntroduceerd hebben. Er valt niks aan te merken op de beertender en heb dit apparaat al sinds de lancering. Inmiddels ziet het ernaar uit dat fusten voor de beertender steeds minder te verkrijgen zijn en hierdoor ben ik eigenlijk gedwongen om te zoeken naar een alternatief. In geen enkel geval zal ik overwegen om 'the sub' aan te schaffen want wat als deze ook geen succes is/wordt? Zit ik dan weer met een onbruikbaar duur apparaat? En wat moet ik met 2 liter fusten? Dat is echt veel te weinig. Ik vrees dat na een heel mooi biertap tijdperk het einde is bereikt. Vreselijk zonde en dat in 2017!!

Gast ergertzich (gast) op 16-02-2017 om 10:10:17

De nieuwe sub: 8glaasjes bier per fles(je)..lekker onhandig op een feestje!Mijnbiertender (de tweede) doet het veel beter: 20 glazen op een feestje..Mijns inziens is deze sub gedoemd te mislukken..ik zal de biertender gan missen, en ik koop dan nooit meer Heineken!

F. Heineken (gast) op 07-01-2017 om 23:00:20

Nog vollop vaatjes in de winkels met uiterste houdbaarheidsdatum april 2017. Ik ben beniwud of ze ook in Oostenrijk stoppen met de productie van de vaatjes en voor de Franse Beertender Pro. Ik heb zowel de Beertender als de Dub, maar alleen al kwa taphendel wint de Beertender al, wat een slechte taphandel op de Sub.. Heinekn heeft zelf de Beertender om zeep geholpen door niks meer te doen vwb reclame en inovatie. De sub is behalve de leuke vormgeving een achteruitgang op alle fronten..

JerrB (gast) op 06-01-2017 om 18:26:32

Heineken is gestopt met de levering van beertender fustjes. Als de groothandel er ook doorheen is, is het over en uit en kan het apparaat naar de kringloop.

F. Heineken (gast) op 27-12-2016 om 16:26:40

Hoi Wim ik zie al tijden geen Beertender vaatjes meer bij AH winkels in Rotterdam, ook niet de XL, trouwens ook de Hertog Jan Vaatjes voor de Philips Tap niet. Wel bij de Jumbo, Coop, Dirck III, sommige Gall

Wim van Bussel (gast) op 22-12-2016 om 11:15:21

Worden de Heiniken e/o Amstel e/o Brand Beertender Fustjes nog verkocht bij de AH-XL Winkels???

F. Heineken (gast) op 18-12-2016 om 18:09:58

Beste Ruud, 4 liter voor de Beertender kost 10 euro en 2 liter voor de Sub kost 6 euro, dan 4 liter voor 12 euro oftewel 20 procent duurder. Daarnaast moet je minstens voor 45 euro bestellen voor de Sub anders komen er verzendkosten bij. Heineken zal die torps echt ook in de winkels of in ieder geval bij slijters te koop moeten hebben ! Heineken uit de Beertender is ook net iets zachter van smaak dan uit de Sub. Maarre Heineken lijkt te gaan stoppen met de Beertender dus snel voorraadje inslaan en mailtje naar Heineken :-(((

ruud (gast) op 17-12-2016 om 16:55:58

ik vraag me af wat het prijsverschil is tussen een glas bier uit de Beertender en de Sub. Kan iemand me dat vertellen?

F. Heineken (gast) op 13-11-2016 om 19:24:34

Inderdaad vreemd dat Amstel Bier nog steeds niet verkrijgbaar is, alsmede Brand Bier. Daarnaast ook geen Heineken of Amstel of Brand Bo(c)k bier ? Nu de tijd ervoor toch ? De prijs is inmiddels wel gehalveerd bij het eerste Nederlandse Postorderbedrijf.. Prijs is niet de nummer 1 bij een thuistap maar moet je eerder vergelijken met een tapbiertje in een cafe. Ik ben nog steeds suuuuperblij met mijn B95 Beertender, waarbij ik zelf kan bepalen of het bier 2, 4, of 6 graden is en ik kan zien of ik een Amstel of een Heineken biertje heb aangesloten, beiden niet aanwezig op de Sub.. Ervaringen van smaakverschil van Heineken op de Beertender en de Sub hier ?

Kees Hooreman (gast) op 05-11-2015 om 17:43:32

Mooi en elegant vormgegeven, de Sub, maar veel te duur. De Sub Expert Edition kost 299 euro; hoeveel halve liters denk je dat je daarvoor kan kopen! Als ik mensen op bezoek heb, gaat het uitdelen van blikjes bier veel sneller, dan een beetje staan te klungelen met het tappen. Bovendien is de inhoud van een Torp behoorlijk beperkt. Met biervisite moet constant Torps verwisselen en het hele ritueel dat daarbij hoort. Heineken Bier is prima, maar een Sub komt mijn huis niet in. Véél te omslachtig!

eric (gast) op 18-12-2014 om 23:02:29

...alleen online bestelt kunnen worden. ... bestelt is toch met en D;-)

wim zwanepol (gast) op 09-12-2014 om 20:37:57

mooi tap maar ik vind hem te duur in deze dagen alle fijne dagen als dit lees

carsten (gast) op 07-12-2014 om 08:31:58

In verhouding veel te duur voor te weinig bier!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fred (gast) op 06-12-2014 om 13:02:17

Ik heb er net een van Sinterklaas gekregen en ben er blij mee. Mooi apparaat. Wat tegen valt is dat je boven op de prijs nog eens € 5,00 aan verzendkosten moet doneren. Zelfd al je het max. van 8 eenheden besteld. Hoe meer je koopt hoe meer korting hebben ze ook (nog) niet van gehoord. Maar een superding is het zeker met zeer goed koud bier.

Sebastiano (gast) op 23-11-2014 om 22:34:56

Mooi apparaat en het staat strak op het aanrecht. Ik ben ontzettend tevreden en mijn gasten ook met een koud biertje vers van de tap.

Jan Vd bogaard (gast) op 01-11-2014 om 14:36:04

En Amstel zie ik er niet bij kwalijk hoor daarvoor alleen doe ik het niet

Wijhenoord (gast) op 31-10-2014 om 09:42:58

Ik sluit me aan bij "Bier-blik": 2 liter is wel heel minimaal!
Met een paar gasten op visite sleep je je een ongeluk van koelkast naar tap(je)!

Jan Pieter (gast) op 17-10-2014 om 13:05:13

Kratje Heineken is altijd wel ergens in de aanbieding voor een tientje, oftewel 1,40 per liter. Waarom zou ik in vredesnaam de dubbele prijs betalen voor hetzelfde bier? Headbangen doet...

Sub-sidie (gast) op 17-10-2014 om 13:04:45

Leuk hebbedingetje en lekker tapbier. Ik wacht even dat ze voor de helft van de prijs worden verkocht en de torps in de supermarkt te krijgen zijn...

rechtvanspreken (gast) op 03-10-2014 om 00:09:36

Mooi apparaat, dat zeker. Afgekeken bij nespresso? Nou ten dele volgens mij. De nespresso apparaten hadden in het begin ook een hoge aanschaf prijs, maar daar werden al snel stevige kortingen uitgedeeld van meer dan 50 %. Dit bleek de enige manier om een markt aan te boren, dure machine en dure drank is volgens mij weinig kansrijk. De machine zou weinig moeten kosten wil dit een kans van slagen hebben denk ik.

abmannetje (gast) op 02-10-2014 om 12:45:30

€.75 per glas. Als dat de prijs in het café zou zijn, dan hoefde ik thuis niet aan de halve-liter blikken.
glas = 0.3 liter
6.5 glazen uit een torp
6.5 * €0.75= €4.5 per torp
4 blikken (0.5 liter) Heineken in de aanbieding: €2.92 ; prijs per glas: €0.45
En dan heb je er geen dure machine voor nodig.
Ook deze sla ik even over.

Als je dan toch bier uit blik wil hebben....

Jielus (gast) op 27-09-2014 om 14:47:01

Net nog 144 50cl blikken Bavaria gehaald voor € 0,40 een blik. Wat sub? Alleen voor juppie's en die zijn er niet veel meer!

Stefan Wesselink (gast) op 26-09-2014 om 16:42:10

The Sub heeft een prachtig design, doet Heineken super goed. Ik ben een echte veelvraat, drink bier met passie, en veel! Dus ik weet nog niet of deze tap echt goed bij me past. The Sub komt van Submarine?

Rianne (gast) op 26-09-2014 om 16:40:23

Inderdaad aardig duur! Maar wel een cool apparaat!

Ziet er mooi uit, ben benieuwd of ie bevalt mensen!

Proost!!!

jan (gast) op 26-09-2014 om 16:27:02

Echt te duur

blik-bier (gast) op 26-09-2014 om 14:56:02

itt bier of export bier

halve liter 0,49 €

2 liter is toch niet te doen
of je moet in je eentje drinken
en dan nog 2 liter vat hihihihi
veeeeeelll te duur

Henk (gast) op 26-09-2014 om 14:11:09

Te duur

Maurice (gast) op 26-09-2014 om 12:07:55

Het bier heeft nu dus bijna de prijs van goud de kleur had het al

Reclame van Heineken H41

Wild Lager: H41 van Heineken
Golal Heineken master brewer Willem van Waesberghe vertelt het verhaal van H41. Deze Heineken H41 is het eerste bier in de lager explorations van Heineken.

Meer reclames van Heineken H41

Laatste reacties