Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trappistenbrouwerij De Kievit viert tiende verjaardag

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappistenbrouwerij De Kievit viert tiende verjaardag

08 december 2023 om 12:59

Afgelopen dinsdag heeft Trappistenbrouwerij de Kievit haar 10-jarig bestaan gevierd. Er zijn verschillende initiatieven om het jubileum van de brouwerij die verantwoordelijk is voor Zundert Trappist te vieren.

burgemeester Joyce Vermue en abt br Guido van Belle met Zundert Trappist bier
Zundert 8
Zundert header

Jubileum Trappistenbrouwerij de Kievit

Op 6 december 2023 vierde Trappistenbrouwerij De Kievit haar tienjarig bestaan. In het afgelopen decennium is Zundert Trappist uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse bierlandschap en ver daarbuiten.

Zundert Trappist

Het oorspronkelijke idee was om slechts één bier op de markt te brengen. Dat eerste bier is nu bekend onder de naam Zundert 8 Tripel Trappist. Na lang aandringen vanuit de markt werd het assortiment na vijf jaar uitgebreid met Zundert 10 Quadrupel Trappist. In dit jubileumjaar volgde een derde bier. Op speciaal verzoek van abt Guido Van Belle werd dit een refterbier met 4% alcohol. Het bier is deze feestmaand beperkt van het fust verkrijgbaar in Zundert en cafés die aangesloten zijn bij de Alliantie van Biertapperijen.

Jubileumreceptie

Tijdens de jubileumreceptie stond abt Van Belle stil bij de noodzaak van de brouwerij voor de economie van de abdij. Maar de waarde van de brouwerij gaat veel verder dan alleen de economie. “De brouwerij heeft niet alleen de abdij op de kaart gebracht, maar ook de gemeente Zundert. Er zijn nieuwe initiatieven ontstaan en bestaande verbindingen gegroeid, schakels aan een keten die mensen iets laten proeven van een traditie van respect en diepe verbondenheid met een onnoemelijke schoonheid”, aldus Van Belle.

Lees ook

Ook burgemeester Joyce Vermue stond stil bij de verbondenheid tussen brouwerij en gemeente. Zo is Zundert Trappist in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de vier toeristische pijlers Zundert. In het kader van het jubileum heeft de brouwerij voor het eerst Zundert 10 Quadrupel Trappist in een feestelijke 75 cl fles op de markt gebracht.

Zundert 10 in 75cl fles Met het ontwerp benadrukken we onze band met de omgeving”, aldus broeder Christiaan, verantwoordelijke voor de brouwerij. “Een afbeelding van de gagelplant staat daar symbool voor. Gagel geeft onze bieren hun typerende kruidigheid.”

Abdij Maria Toevlucht

Abdij Maria Toevlucht is één van slechts tien brouwende trappistenabdijen ter wereld. De bieren mogen het logo ‘Authentic Trappist Product’ voeren. Trappistenbier is binnen de muren van de abdij door of onder toezicht van de monniken gebrouwen. Trappistenbrouwerij De Kievit kent een gelimiteerde productie. De brouwerij geeft een nieuwsbrief uit met nieuwtjes en ontwikkelingen rond de brouwerij. Aanmelden kan via de website www.zunderttrappist.nl.

Lees ook dit blog over de twee Nederlandse trappistenbrouwerijen.

Cookie instellingen