Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trappistenbrouwerij Spencer uit de VS stopt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappistenbrouwerij Spencer uit de VS stopt

23 mei 2022 om 16:10

Trappistenbrouwerij Spencer uit de plaats Spencer (Massachusetts) uit de Verenigde Staten stopt met brouwen. Daarmee zijn er wereldwijd nog 10 echte trappistenbrouwerijen over.

Spencer Trappist verdwijnt
Spencer logo
Spencer India Pale Ale

Amerikaans Trappistenbier sinds 2013

In 2013 startte St. Joseph's Abbey in Spencer (Massachusetts) de Spencer-brouwerij en zij ontvingen het ATP label. Dit 'Authentic Trappist Product' label is nodig om het bier de titel trappistenbier mee te geven. Op dat moment was het pas de negende brouwerij die deze goedkeuring ten deel viel. Bovendien was het de eerste brouwerij ter wereld die het ATP label buiten Europa gebruikte.  Spencer Brewery logo

Ondanks dit gegeven leek Spencer nooit dezelfde opwinding te creëren als zijn Belgische broeders zoals Westmalle en Chimay, waarvan de roots terugvoeren tot de 19e eeuw. En afgelopen weekend heeft Amerika's enige trappistenbrouwerij aangekondigd haar deuren te sluiten.

Lees ook

Bericht op Facebook

Op 14 mei 2022 plaatste de brouwerij het volgende op Facebook: "Na meer dan een jaar van overleg en reflectie zijn de monniken van de St. Joseph's Abbey tot de droevige conclusie gekomen dat brouwen geen levensvatbare industrie voor ons is. We willen al onze klanten bedanken voor hun steun en aanmoediging door de jaren heen. Ons bier zal verkrijgbaar zijn in onze reguliere verkooppunten zolang de voorraad strekt. Houd ons alstublieft in uw gebeden."

Nog 10 trappistenbrouwerijen

Eind 2020 waren er wereldwijd nog twaalf brouwerijen die hun bieren onder het 'Authentic Trappist Product' label mochten verkopen. Begin 2021 werd het label ontnomen aan De Achelse Kluis, omdat er geen kloostergemeenschap meer aanwezig is die toezicht houdt op het brouwproces. Nu verdwijnt er met Spencer dus nog een trappistenbrouwerij van het toneel.

- Bekijk welke 10 trappistenbrouwerijen er nu nog over zijn -

Cookie instellingen