Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Twaalfde Grolsch proeverij bier | Grolsch ZomerZon

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Twaalfde Grolsch proeverij bier: ZomerZon

06 augustus 2019 om 14:57

Het twaalfde bier uit de Grolsch Proeverij is een zomers bier met de naam Grolsch Zomerzon. Het bier is gebrouwen door twee Grolsch brouwers: Guy Evers en Marc Janssen.

Grolsch Zomerzon
Grolsch Blonde Saison logo
Grolsch Session IPA logo

Zomergoud

Ongeveer 30 jaar geleden brouwde Meesterbrouwer Guy Evers Grolsch Zomergoud. ‘Een bier waarbij de brouwer de zomer in het hoofd had’. Stond destijds op het etiket geschreven. Met diezelfde mindset gingen Guy en meesterbrouwer Marc Janssen dit jaar aan de slag. Het resultaat? Grolsch Zomerzon.

Grolsch Zomerzon

Zomerzon is het twaalfde bier uit de Grolsch Proeverij en volgt Grolsch Winterkoning op dat in februari werd gelanceerd. Zomerzon is een witbier gebrouwen met vier soorten mout: Gerst, Tarwe, Rogge en Spelt. Hierdoor krijgt het bier zijn zonnige uitstraling.

Lees ook

Tijdens het brouwen worden vlierbloesems, lindebloesems en citroenschillen toegevoegd. Deze ingrediënten geven een zomerse, bloemige geur en een heerlijk frisse afdronk. Kortom een heerlijk bier om van te genieten in de zomerzon. Proost!

Vast in het assortiment

Verschillende bieren die als onderdeel van de Grolsch Proeverij werden gelanceerd zijn nu ook in de retail verkrijgbaar. Voorbeelden hiervan zijn Grolsch Session IPA, Grolsch Kruidige Tripel en Grolsch Blonde Saison. Bekijk de website van Grolsch voor alle Grolsch Proeverij cafés om een locatie te zoeken waar je Grolsch Zomergoud kunt proeven. 

Hieronder zie je alle bieren die zijn voortgekomen uit de Grolsch Proeverij. Ze zijn geordend van meest recente lancering tot het allereerste bier uit de Grolsch Proeverij.

Eerste elf Grolsch Proeverij bieren

Cookie instellingen