Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch Winterkoning uit de Grolsch Proefbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch Winterkoning uit de Grolsch Proefbrouwerij

16 februari 2019 om 12:55

Het elfde bier in de Grolsch Proeverij is een winterbier genaamd Winterkoning. Meesterbrouwer Marc Janssen brouwde met vier moutsoorten en voegde houtsnippers toe om dit speciaalbier te brouwen.

Grolsch Winterkoning uit de Grolsch Proefbrouwerij

Grolsch Proeverij

Marc Janssen Grolsch Blond Winterkoning is het elfde bier dat voortkomt uit de Grolsch Proeverij. Een serie speciaalbieren die bedacht en gebrouwen worden door meesterbrouwer Marc Janssen. In de Grolsch Proefbrouwerij kan hij experimenteren met smaken en bierstijlen.

Na de eerste vier speciaalbieren die in 2017 uit de Proeverij voortkwamen werd besloten om er mee verder te gaan

In 2018 kwamen Grolsch PorterGrolsch Dubbel, Grolsch Fruit IPA, Grolsch Berliner WeisseGrolsch Pumpkin Ale en Grolsch Blond voorbij tijdens de Grolsch Proeverij.

Lees ook

De Grolsch Session IPA en Grolsch Kruidige Tripel werden ook als Proeverij bier gelanceerd en zijn inmiddels vast in het assortiment van Grolsch opgenomen.

Grolsch Winterkoning

Grolsch Winterkoning is een ode aan het koudste seizoen van het jaar, de winter. Dit speciaalbier is gebrouwen met vier verschillende moutsoorten, waardoor er een verleidelijk donker bier ontstaat. Door eikenhoutensnippers toe te voegen tijdens het brouwproces heeft het bier een intense smaak gekregen. 

In de geur komen de geuren van hout en donker fruit je tegemoet. Het speciaalbier heeft een rijk mondgevoel waarin zoete tonen en de warme houtsmaak een mooi contrast vormen voor de koude winter.

Bezoek de website van Grolsch om cafés in jouw buurt te vinden waar je Grolsch Winterkoning kunt proeven.

Grolsch Winterkoning drinken

Cookie instellingen