Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Twee jaar cel voor het drinken van een biertje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Twee jaar cel voor het drinken van een biertje

16 april 2015 om 11:16

Twee islamitische partijen in Indonesië hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het verboden wordt om alcohol te drinken.

Doe je het toch, dan ga je twee jaar de cel in.

cel en bier

Mogelijk alcoholverbod in Indonesië

Twee streng-gelovige moslimpartijen hebben in het Indonesische parlement een wetsvoorstel ingediend voor een algeheel alcoholverbod in het land.

Hoewel de twee politieke partijen bij hoog en bij laag beweren dat het vanwege gezondheidsredenen is, en dus niet vanwege religieuze redenen, lijkt het plan zelfs nog op een meerderheid te kunnen rekenen ook.

De maatregel pakt vooral negatief uit voor Heineken en Bintang, biermerken die in het land veel geschonken worden. De lokale bevolking dringt nauwelijks bier, maar toeristen wel. De toeristenindustrie op het eiland Bali baalt enorm van het voorstel en voorziet een sterke daling als de wet wordt aangenomen.

Bingtang bier op Bali

Lees ook

Indonesië grootste Moslim land ter wereld

Indonesië is de grootste moslimgemeenschap ter wereld, en voor moslims is het nuttigen van alcohol verboden. De moslimpartijen noemen echter gezondheid en niet religie als argument om hun wetsvoorstel in te dienen. Zo willen de indieners kinderen in Indonesië beschermen tegen de gevaren van alcohol.

Wetsvoorstel: Helemaal geen bier meer

De wet, die eind dit jaar van kracht kan worden, houdt in dat de verkoop, productie, distributie en consumptie van alle dranken met meer dan 1% alcohol verboden wordt. Dit zou Heineken sterk raken; via zijn meerderheidsaandeel in brouwer Multi Bintang heeft Heineken bijna 70% van de Indonesische biermarkt in handen. De omzet die de brouwer realiseert in het land is goed voor 2% van zijn wereldwijde omzet. Volgens cijfers van de International Wine and Spirits Record groeit de biermarkt in het land jaarlijks met 5-6%.

Twee jaar de cel in

Als het aan de twee islamitische partijen in Indonesië ligt wordt er dus helemaal geen alcohol meer geproduceerd, gebrouwen en gedronken.

Drink je toch een biertje, dan moet je twee jaar de cel in. Dat wordt geen vakantie naar Bali voor ons dit jaar!

Cookie instellingen