Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stork jubileumbier | Twentse Bierbrouwerij | Stork bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Twentse Bierbrouwerij brouwt STORK Jubileumbier

21 augustus 2018 om 09:49

Het bedrijf Stork uit Hengelo bestaat 150 jaar. Dit jubileum wordt op verschillende manieren gevierd. Eén daarvan is de ontwikkeling van een speciaalbier door de Twentse Bierbrouwerij.

Foto: Marieke Dijkhof // Twentse Bierbrouwerij ontwikkelt bier voor jubileum STORK
Twentse Bierbrouwerij header image
Twentse bierbrouwerij logo

STORK Jubileumbier

Het nieuwe Storkbier heeft de officiële naam Stork Jubileum Pilsner meegekregen. Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij is trots op zijn nieuwe bier. "Ik heb er al wel eentje gedronken en ook wel meer. Het is super pils'', zegt hij enthousiast. "Het is oerbier zoals het vroeger ook werd gedronken.

STORK bier Authentiek pils met 5 procent alcohol, gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Of het een Duits tintje heeft? Nee hoor, het is eigen recept'', zegt Hendriks. "We hebben echt een mooie pils gebrouwen. Het zit nog in de lagertank. Straks gaan we afvullen en wordt het mooi geëtiketteerd.''

Lees ook

Theaterstuk over STORK

Een theaterspektakel over een Twents bedrijf dat uitgroeide tot een speler van wereldformaat. Over verwachting, teleurstelling, dromen, daden, verleden, heden en de toekomst! Bezoekers van theaterspektakel STORK! krijgen tijdens de voorstellingen het speciale jubileumbier van de Twentse Bierbrouwerij geserveerd. 

Het Storkbier komt ook in de losse verkoop. De Twentse Brouwerij zit nu nog in een industrieel erfgoedpand van Hazemeijer. In oktober, als de brouwerij tien jaar bestaat, staat een verhuizing naar het High Tech Systems Park op stapel.

Hendriks heeft acht bieren in het assortiment. "Met onze Twents Bok hebben we een prijs gewonnen. Maar ook de Twents Honing Tripel en de Twents Wit doen het goed. We hebben hele toegankelijke bieren, dat vinden we belangrijk. Het beste compliment dat mensen je kunnen geven is: Frank, doe mij er nog maar een.'' Ook Twents Oer Pils, Twents Amber en Twents Premium Pils zitten in het assortiment van Hendriks.

Cookie instellingen