Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Uitslag Beste Bockbier van Nederland Competitie 2019

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Uitslag Beste Bockbier van Nederland Competitie 2019

29 oktober 2019 om 11:34

Vanmiddag werden de winnaars bekendgemaakt van de Beste Bockbier Competitie 2019. In drie categorieën werden drie medailles uitgereikt, goud, zilver en brons.

Beste Bockbieren competitie 2019
D'n Ossebock flesje en glas
DAVO Weizenbock,  8,8% alcohol, DAVO Bieren

Drie categorieën bockbier

Bij de Beste Bockbier Competitie worden de ingezonden bockbieren ingedeeld in 3 categorieën. Binnen elke categorie zijn er diverse subcategorieën gedefinieerd.

De eerste hoofdcategorie is Donker Bock. Deze bockbieren zijn in basis te zien als de ‘traditionele’ bockbieren. De tweede categorie is gericht op Specials. Denk hierbij aan bieren met toevoegingen zoals groenten, kruiden, honing of sterke drank. Maar ook afwijkende bockbieren zoals weizenbock of bockbieren met rooksmaak of houtrijping vallen in deze groep.

En tot slot de categorie Dubbel/Sterk bock. In deze categorie zitten alle bockbieren die meer dan 7,5% alcohol hebben. In totaal worden er per categorie drie prijzen toegekend te weten brons, zilver en goud. Op basis van het juryrapport zijn er dus 9 bieren die in de prijzen vallen en de titel Beste Bockbier 2019 brons, zilver of goud mogen gaan dragen.

Er deden dit jaar in totaal meer dan 85 Nederlandse bockbieren mee aan deze competitie. De competitie is geen verkiezing, maar een objectieve keuring door biersommeliers, bierexperts, brouwers en bierkeurmeesters. 

Lees ook

Voor de uitslag van de bockbierverkiezing bekijk het artikel over het 'Lekkerste Bockbier van Nederland 2019'.

Donker Bock winnaars

In de categorie met traditionele bockbieren waren dit jaar 34 deelnemers. D'n Ossebock van de Muifelbrouwerij werd verkozen tot het 'Beste Bockbier van Nederland 2019'. Het was de derde keer op rij dat het bier van Martin Ostendorf werd bekroond met de title 'Beste Bockbier van Nederland. Het zilver in de categorie 'donker bock' ging naar Bock 7 van Maximus en het brons was er voor Bok van Brouwerij Noordt.  

D

Bockbier specials winnaars

In de categorie speciaalbock proefde de jury dit jaar 28 bieren die deelnamen aan de competitie. Weizenbock van DAVO werd verkozen tot beste special van 2019. Ebon Smoked Bock van Ebontree pakte het zilver en Goej Klets van Kraftbier ging er met de bronzen medaille vandoor. 

Dubbel/ Sterk bock

In de categorie met de zwaardere bockbieren (> 7,5% alcohol) wist Wout Dubbelbock van ZHB (Brouwerij de Arn) de jury het meest te overtuigen van alle 23 deelnemende bieren. Zilver werd uitgereikt aan Ezelenbock van SNAB uit Purmerend en Gulpener IJsbock en Texels Stormbock werden gedeeld derde. 

Wout Dubbelbok van ZHB

Cookie instellingen