Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vergunning voor Gulpener bierpijplijn | Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vergunning voor Gulpener bierpijplijn

03 december 2018 om 11:48

Gulpener heeft de vergunning binnen om een bierpijplijn te realiseren over de Rijksweg in Gulpen. De leidingen gaan lopen van de huidige brouwerij naar de het nieuwe brouwhuis. Wél ligt de vergunning nog 6 weken ter inzage.

gulpener brouwerij bouwt bierpijplijn in Gulpe
Gulpener logo oud
Gulpener Brouwerij

Gulpener bierpijplijn 

In augustus 2018 werd er bekendgemaakt dat Gulpener een bierpijplijn wil aanleggen van de huidige brouwerij naar het nieuwe brouwhuis. De pijplijn zou dan over de drukke Rijksweg van Gulpen heen gaan. Het gaat om een leidingenbrug met een breedte van 2 meter en en een hoogte van 1,5 meter. In deze brug kunnen zo'n 14 buizen kunnen worden weggewerkt. 

Lees ook

Boven de grond

Gulpener wil de Bierpijplijn boven de grond bouwen in plaats van wat Brouwerij de Halve Maan heeft gedaan. Zij hebben ook een pijplijn aangelegd, maar dan onder de grond in Brugge. Gulpener kiest voor een bovengrondse variant, omdat het onderhoud dan gemakkelijker is uit te voeren. 

Vergunning

Het is nu zover dat Gulpener de vergunning is verleend door de gemeente Gulpen-Wittem. Deze bouwvergunning ligt zo'n 6 weken ter inzage, zodat mensen die rond de brouwerij wonen nog bezwaar kunnen maken. Omwonenden vrezen dat de leidingenbrug hun uitzicht gaat verpesten. 

Cookie instellingen