Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Verontwaardiging over 'alcoholvrij bier'

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Verontwaardiging over 'alcoholvrij bier'

17 mei 2016 om 14:42

Er is met verontwaardiging gereageerd op het feit dat er toch wat alcohol in 'alcoholvrij bier' zit.

Voedselwaakhond Foodwatch heeft zich in Duitsland boos gemaakt over dit feit, maar dit is toch al lang bekend? 

Alcoholvrij Bier

Jupiler NA alcoholvrij of toch niet? Dat de fabrikanten de aanwezigheid van een béétje alcohol in héle kleine letters vermelden, is onvoldoende rechtvaardiging, vindt de organisatie.

Lees ook

Als je er toch een beetje alcohol in stopt, dan moet je de aanduiding 'alcoholarm' gebruiken, zegt de consumentenorganisatie Foodwatch. Alcoholvrij suggereert nu eenmaal dat er niets in zit. Volgens de organisatie blijkt er in de meeste alcoholvrije biertjes toch wat alcohol te zitten.

Alcoholvrij of alcoholarm bier

Alcoholvrij bier, oftewel maltbier, mag tot 0,1% alcohol bevatten voor Nederlandse bieren. Er is echter ook 'alcoholvrij' bier uit het buitenland op de Nederlandse markt dat deze grens overschrijdt. Denk bijvoorbeeld aan Jupiler NA (0,5% alcohol). Jupiler NA valt in Nederland dus onder de noemer alcoholarm bier, maar in België noemen ze het alcoholvrij (NA=Non Alcoholisch).

In Nederland geldt de bierverordening. Buitenlandse brouwers hoeven zich daar niet aan te houden. Zij mogen dus bier met een alcoholpercentage hoger dan 0,1% verkopen als alcoholvrij bier in Nederland. In Oostenrijk, België, Finland en Duitsland mag alcoholvrij bier maximaal 0,5% alcohol bevatten. Spanje heeft een grens van 1% en Italië en Frankrijk 1,2%.

Cookie instellingen