Grolsch Fruit IPA

Volgende Grolsch Proeverij bier: Fruit IPA

Het volgende speciaalbier uit de Grolsch Proeverij is daar! De Grolsch Fruit IPA is een zogenaamde 'orange infused IPA'. Deze IPA bevat 5,5% alcohol en heeft duidelijke fruitge kenmerken. 

13 juni 2018 om 11:58


Grolsch Proeverij

Deze Grolsch Fruit IPA is het zevende bier uit een serie speciaalbieren die worden bedacht en gebrouwen door meesterbrouwer Marc Janssen. In de Grolsch proefbrouwerij kan hij experimenteren met smaken en bierstijlen.

Na de eerste vier speciaalbieren die in 2017 uit de Proeverij voortkwamen werd besloten om er mee verder te gaan in 2018. Eerder dit jaar kwamen er een Grolsch Porter en een Grolsch Dubbel uit voort. De Grolsch Session IPA werd ook als Proeverij bier gelanceerd en is inmiddels vast in het assortiment van Grolsch opgenomen.

Meesterbrouwer Marc Janssen van Grolsch

Grolsch Fruit IPA

De zevende creatie uit is een orange infused IPA. Het bier heeft een bijzonder fruitige geur, je ruikt sinaasappel en mandarijn. Verder heeft het bier een stevige complexe bitterheid, waarin je veel citrusfruit proeft. De Grolsch Fruit IPA heeft een alcoholpercentage van 5,5%. Het bier combineert goed met een frisse maaltijdsalade met vis, bij teriyaki of radijs. 

De Fruit IPA is tijdelijk verkrijgbaar bij een aantal Grolsch cafés, kijk op http://www.grolsch.nl/grolsch-proeverij om te bekijken waar je het speciaalbier kunt drinken.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria

Hond uitlaten
In deze Bavaria commercial met Café De Kroeg krijgen we een nieuw kroegexcuus te zien. Tijd om de hond uit te laten en een Bavaria te drinken.

Meer reclames van Bavaria