Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Warsteiner Braumeister | 500 jaar Reinheitsgebot

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Warsteiner bier ter ere van Reinheitsgebot

02 juni 2016 om 18:15

Warsteiner heeft een nieuw speciaalbier geïntroduceerd: Warsteiner Braumeister.

Dit Lager bier is gebrouwen tere ere van het 500 jarig bestaan van het Reinheitsgebot.

Warsteiner Braumeister
Braumeister
Warsteiner

500 jaar Reinheitsgebot

500 jaar ReinheitsgebotHet Reinheitsgebot is 's Werelds oudste bierwet. Deze wet stelt dat Duits bier uitsluitend de ingrediënten mout, hop en water mag bevatten. Warsteiner wil met de Braumeister editie haar bijdrage leveren met betrekking tot dit 500 jarig jublieum.

Warsteiners eerste brouwmeester: Fritz Peters

Fritz Peters begon in 1869 op zeventienjarige leeftijd aan zijn brouwers opleiding bij de Warsteiner brouwerij, die hij uiteindelijk 30 jaar trouw bleef. 

Na het afronden van zijn opleiding zwierf hij voor een korte periode door verschillende Duitse brouwerijen en mouterijen. Hierna keerde Fritz Peters terug naar de Warsteiner Brauerei als brouwmeester, waar hij de eerste gecertificeerde brouwmeester was van de brouwerij.

Fritz leidde de brouwerij ten tijden van de eerste stoommachine en hij beïnvloedde aanzienlijk de uitbreiding van de brouwerij.

Zelfs na zijn pensionering bleef hij altijd met de brouwerij  verbonden. In zijn eer en geïnspireerd door de oude recepten, brouwt Warsteiner de speciale editie: Braumeister

       

Lees ook

Warsteiner Braumeister

Het amberkleurige bier wordt gemaakt via het zogenoemde dry-hopping: een speciale techniek waarbij de hop niet wordt meegekookt maar pas later wordt toegevoegd. Dat zorgt voor een fruitige hopsmaak met een bloemige, fris-bittere afdronk.

Warsteiner Braumeister wordt gebrouwen van cara-mout, cascade hop en water, en heeft een lichte citrusgeur.  “Warsteiner Braumeister is een traditioneel recept, geheel volgens het Reinheitsgebot gebrouwen, maar dan in een moderne uitvoering”, vertelt Thomas Wijns, een met Warsteiner verbonden bieroloog.

“De koperachtige kleur komt door de toevoeging van gedroogde gerst ofwel cara-mout. Deze mout geeft een lichtzoete hint van karamel die goed samengaat met de fris-bittere afdronk. Met 5,2% aan alcohol, fijne koolzuur en diversiteit aan smaken, is Warsteiner Braumeister een goed doordrinkbaar speciaalbier.”

Warsteiner Braumeister fles en glas