Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Westvleteren monniken boos op Jan Linders

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Westvleteren monniken boos op Jan Linders

09 maart 2018 om 13:30

De monniken van de Sint Sixtus Abdij uit Westvleteren zijn boos op Jan Linders. De supermarkt verkocht hun Westvleteren Trappistenbier deze week zonder toestemming van de abdij. 

Westvleteren Trappist
Sint Sixtus Abdij
Westvleteren Sint Sixtus Abdij logo

Westvleteren Trappist bij Jan Linders

Afgelopen donderdag was er de mogelijkheid om flessen van het gewilde Westvleteren Trappistenbier te kopen in een Nederlandse supermarkt. Jan Linders had een voorraad weten te bemachtigen en verkocht het alléén op donderdag 8 maart

Gisteren kon je een flesje kopen voor de prijs van €9,95 per stuk. Bij de abdij betaal je voor hetzelfde flesje €3,75. Jan Linders had de prijs aangepast naar de prijs die je online betaalt als je het bier koopt. 

Westvleteren Trappist te koop bij Jan Linders

Lees ook

Geen toestemming

De VRT meldt dat de paters van de Sint Sixtus Abdij geen toestemming hebben gegeven aan de supermarkt en dat er ook geen sprake is van enige samenwerking. "Wij hebben het nieuws via de media vernomen en zijn enorm geschrokken. We betreuren dat dit zo gebeurt, dit strookt niet met de waarden en visie van onze gemeenschap", laat een woordvoerder van de abdij weten.

Jan Linders geeft op zijn beurt aan dat het probeert om met de monniken in gesprek te treden. Wordt vervolgd dus.

Strategie sinds 2024 om woekerprijzen te stoppen

Jarenlang was het bier dus enkel aan de poorten van de abdij te koop, maar dat is sinds 2024 niet meer zo. Westvleteren Trappist is sindsdien ook bij enkele Nederlandse slijterijen en bierwinkels te koop, waaronder Gall & Gall en Mitra. Deze stap is genomen om woekerprijzen voor het bier een halt toe te roepen.

Cookie instellingen