Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wie brouwt de beste Nederlands Nieuwe? | Bierburo

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wie brouwt de beste Nederlands Nieuwe?

13 november 2020 om 10:17

Het BIERburo daagt brouwers opnieuw uit: Wie brouwt de beste Nederlands Nieuwe? Nederlands Nieuwe is een nieuw bier dat wortelt in de lokale omgeving van de brouwerij. 

Nederlands Nieuwe bier
De Kroon op Leeuwarden brouwerij
Brouwerij Kleine Beer

Nederlands Nieuwe bier

Na een succesvolle wedstrijd in 2018 keert Nederlands Nieuwe in 2021 terug. BIERburo daagt brouwers opnieuw uit de beste Nederlands Nieuwe te brouwen. “Juist in deze in deze spannende tijden is het belangrijk om vooruit te blijven kijken”, aldus initiatiefnemer Henri Reuchlin. “We hebben een mooie biercultuur in Nederland opgebouwd, maar het een typisch Nederlands bier lijkt nauwelijks te bestaan.” Met deze wedstrijd wil BIERburo de term ‘lokaal’ extra invulling geven.

Lees ook

BIERburo logo Nederlands Nieuwe is een nieuw bier dat wortelt in de lokale omgeving van de brouwerij. Dat kan zijn door gebruik van lokale ingrediënten, lokale bereidingswijze of door samenwerking met partijen uit de buurt. Het bier mag niet eerder dan 1 januari 2020 op de markt zijn gebracht, want het moet wel ‘nieuw’ zijn. De eerste wedstrijd werd in 2018 gewonnen door Klaverke bier (een collaboration brew van de brouwerijen Het Brouwdok, Noarder Dragten, de Kleine Beer en De Kroon op Leeuwarden) met Weibok.

Professionele brouwerijen

Nederlands Nieuwe is een wedstrijd die open staat voor professionele brouwerijen. Een jury met bekenden uit de bierwereld zal de bieren beoordelen, zowel op kwaliteit als op originaliteit, balans en creativiteit. De winnaar wordt in de loop van 2021 bekend gemaakt. Het winnende bier zal onder andere tijdelijk worden opgenomen in het assortiment van MITRA. De inschrijving voor de wedstrijd start op 1 februari, maar het nadenken over een recept kan nu al beginnen.

Cookie instellingen