Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wie brouwt het beste zwaar blond bier van Nederland?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wie brouwt het beste zwaar blond bier van Nederland?

23 april 2013 om 11:06

Maar liefst 90 Nederlandse hobbybrouwers hebben zich aangemeld voor de brouwwedstrijd die Brand Bier en bierconsumentenvereniging PINT dit jaar voor de tweede keer gezamenlijk organiseren.

Brand bierbrouw wedstrijd logo
Brand pilsener logo
Brand pilsener

Passie

Brand heeft een enorme passie voor bier brouwen die we graag willen delen met hobbybrouwers. Wij vinden het fantastisch dat er zoveel mensen thuis brouwen. Want bier brouwen is vakmanschap en dat brengen we met deze wedstrijd onder de aandacht’, vertelt Marc Schoten van Brand Bier.

Selectie

Op dit moment zijn de brouwprocessen bij de hobbybrouwers in volle gang. Eind april worden de bieren ingeleverd. Eerst worden de inzendingen geanalyseerd om te controleren of ze aan de gestelde eisen voldoen. Vervolgens worden na een blinde proef tien bieren geselecteerd voor de finale. De winnaar wordt op 1 juni, in de Week van het Nederlandse Bier, op de Brand bierbrouwerij in Wijlre bekend gemaakt.

Lees ook

Jury

De jury bestaat uit bierexpert Derek Walsh, PINT keurmeesters en voorzitter van PINT Jeroen Carol Visser, Brand brouwmeesters Michel Bormans en Rob Habets en horecaondernemers Taco van der Bijlb van Sjinkerij De Bobbel in Maastricht en Huub Arents van De Bonte Koe in Purmerend. Ten slotte neemt de winnaar van de bierbrouwwedstrijd van vorig jaar, Marc Vriens, eveneens plaats in de jury.

Finale

De finale op 1 juni is onderdeel van de Open Brouwerij Dag. Bezoekers kunnen dan op de Brand bierbrouwerij terecht voor rondleidingen en workshops zoals een biertaptraining of de Brand Bier Proeverij. Ook de Bier- en Gastronomie Award, georganiseerd door het Biergenootschap der Lage Landen, wordt 1 juni uitgereikt.