Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Winst AB InBev in het tweede kwartaal 2012 naar 1,6 miljard

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Winst AB InBev in 2e kwart 2012 naar 1,6 miljard

31 juli 2012 om 13:07

Anheuser-Busch InBev heeft in het tweede kwartaal een hogere nettowinst geboekt, te danken aan prijsstijgingen en een volumegroei in Brazilie, blijkt uit de dinsdag gepubliceerde kwartaalresultaten.

De winst is ten opzichte van 2011 forst gestegen. De winst AB InBev ging ten opzichte van het tweede kwartaal een jaar eerder van €1,1 miljard naar €1,6 miljard. Analisten hadden deze winst niet voorspeld, zij hadden een winst van €1,5 miljard in verwacht.

Lees ook

Volumes en omzet dalen

De omzet is gedaald, naar €8 miljard van €9,1 miljard in het tweede kwartaal ten opzichte van 2011. De volumes, exclusief overnames, daalden met 0,1 procent, vooral te wijten aan veranderingen in de manier van verzenden in de Verenigde Staten. De volumes in het noorden van Latijns-Amerika stegen echter juist met 3,4%. In West-Europa daalden vanwege de verslechterde economische omstandigheden en tegenvallende weersomstandigheden de volumes met 7,1 procent.

AB InBev grootste brouwerij

AB InBev is op basis van volume en omzet de grootste brouwerij van de wereld en deed in de afgelopen tijd enkele overnames die goed ontvangen werden. Zo kocht de brouwerij ondermeer een resterend 50%-aandeel in de Mexicaanse brouwer Grupo Modelo SAB de CV voor een bedrag van maar liefst €16,3 miljard en nam het een groot aandeel in Cerveceria Nacional Dominicana SA waar het €812 miljoen voor betaalde.

Cookie instellingen