Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wispe Brouwerij maakt zich op voor nieuwe Roaring Twenties

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wispe Brouwerij maakt zich op voor nieuwe Roaring Twenties

24 juni 2021 om 12:36

Wispe Brouwerij uit Weesp kijkt uit naar de complete heropening van Nederland. Zij gaan een nieuw bier lanceren om de Roaring Twenties van de 21ste eeuw in te luiden.

Wispe NEIPA gelanceerd om de Roaring Twenties in te luiden
Wispe Roaring Twenties Revival NEIPA logo
Wispe header image

Sprankelende New England IPA

Het vaccineren tegen corona gaat hard en eind deze week nemen we afscheid van de meeste beperkingen. Stap voor stap gaat Nederland weer open. Om deze nieuwe fase in te luiden introduceert de Wispe Brouwerij op 26 juni een sprankelende New England IPA (NEIPA). Met dit bier wil Wispe de Roaring Twenties van de 21ste eeuw inluiden. De Weesper brouwer maakt zich op voor een drukke periode.

De Wispe brouwerij merkt dat de vraag naar haar bier toeneemt en verwacht een verdere stijging deze zomer. Alle ketels in de brouwerij zijn gevuld. Het is voor het eerst sinds Wispe anderhalf jaar geleden haar deuren opende dat de volledige capaciteit van de brouwerij wordt benut. Na een lange periode vol tegenslagen kijkt de Weesper brouwer nu met meer zekerheid naar de toekomst.

Nieuwe Roaring Twenties

Eén van de belangrijkste - en meest hoopgevende - lessen die we uit vroegere pandemieën kunnen trekken, is dat aan elke pandemie een einde komt. Kenners voorspellen dat ook na deze pandemie een periode volgt die uitbundig wordt gevierd. Volle cafés, nachtclubs, theaters en bioscopen. Vergelijkbaar met de periode in de jaren twintig van de vorige eeuw geleden die bekend is komen te staan als de Roaring Twenties. Toen was dat kort na een andere pandemie, de Spaanse griep.

NEIPA - Roaring Twenties Revival

Roaring Twenties Revival bier logo Met de introductie van een nieuw bier, de NEIPA - Roaring Twenties Revival, wil Wispe op de dag van de versoepelingen een voorschot nemen op de wederopleving van de Roaring Twenties van deze eeuw. De Wispe NEIPA (alc. 5,6%) is een sprankelend bier met een bloemig bouquet van hoparoma’s. Het bier is de opvolger van een eerder themabier van de brouwer, het Gefelicivaccineerd bier. Een bier om mee te proosten na vaccinatie en vooruit te kijken naar de dag dat alles weer mag. En die dag lijkt met de versoepelingen van aanstaande vrijdag in zicht.

Lees ook

De NEIPA - Roaring Twenties Revival is voorlopig alleen verkrijgbaar in de bierwinkel en het proeflokaal van Wispe.

Nieuwe fase

Wispe werd in 2009 opgericht en brouwde lange tijd bieren in de ketels van andere brouwerijen. In 2015 begon Wispe aan het realiseren van een brouwerij in de Laurentiuskerk. Na een jarenlang traject van vergunningen, verbouwen en een brand opende Wispe in februari 2020 in de kerk haar deuren, vlak voor de eerste lockdown. De inrichting van de brouwerij doet denken aan de jaren twintig van de vorige eeuw, waar het thema van de nieuwe NEIPA - Roaring Twenties Revival - mooi op aansluit.

Met de versoepelingen en het goede vooruitzicht hoopt Wispe de komende tijd verdere plannen voor de brouwerij uit te kunnen rollen. Waarbij het organiseren van rondleidingen bovenaan het wensenlijstje staat.